En Sıcak Konular

''Ramallah'a gitmeye hazırım''

16 Ağustos 2011 09:38 tsi
''Ramallah'a gitmeye hazırım'' Netanyahu: Abbas'la görüşmek için Ramallah'a gitmeye hazırım...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ''barış müzakerelerini önkoşulsuz olarak derhal yeniden başlatmaya hazır olduğunu'' belirtirken, Abbas'ı Kudüs'teki konutuna davet edebileceğini veya kendisinin de Ramallah'a gidebileceğini söyledi.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre Netanyahu, İsrail'i ziyaret eden ABD'li parlamenterlerle yaptığı görüşmede, Filistinlilerin BM Güvenlik Konseyi'nde üye devlet olarak tanınma kararının oylanmasında, ABD'nin vetosunun önemi üzerinde durdu.

ABD, 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi'nde veto hakkına sahip 5 üye ülkeden birini oluşturuyor. ABD, Filistinliler'in BM'deki üye olarak tanınma arayışlarına karşı olduğunu daha önce açıklamıştı.

Toplantıya katılan bir kaynağın ifadelerine dayandırılan haberde, Netanyahu'nun BM oylamasının Filistin Devleti lehine olması halinde, bunun Filistinlilerin pozisyonunu sertleştireceğini ve bir barış anlaşmasının müzakerelerini de oldukça zorlaştıracağını ifade etti.

Kongre üyelerinden biri, Netanyahu'ya bu hafta sonu görüşecekleri Abbas'a bir mesajı bulunup bulunmadığını sordu. Netanyahu da bunun üzerine Filistin Yönetimi Devlet Başkanı'na iki soru yöneltmesini istedi. ''Niye gelip, İsrail'le müzakere etmiyor?'' diyen Netanyahu, Abbas'la, önkoşulsuz olarak doğrudan müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu belirtirken, ''Kudüs'teki konutuma da davet etmeye hazırım, Ramallah'a gitmeye de'' dedi.

Netanyahu, Abbas'a yönelik ikinci sorusu ise ''Yahudi devletinin meşruiyetini tanımayı niye kabul etmediği?'' oldu. İsrail'in, Filistinlilerin talep ettiği 1967 öncesi sınırlara çekilme niyetinde olmadığını da vurgulayan Netanyahu, Hamas ile El Fetih'in uzlaşmasının tehlikelerine de değindi; son aylarda Sina yarımadasında İran ve El Kaide destekli olduğunu söylediği terör faaliyetlerinin giderek arttığını da ifade etti.



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,701 µs