En Sıcak Konular

'Kozmik fiyasko'

16 Ağustos 2011 09:14 tsi
'Kozmik fiyasko' "Etik Kurulu'nun ve dolayısıyla Federasyon'un bu kararı tam bir eyyamdır. Topu taca attılar. Artık 'biz özerk bir Federasyonuz' falan demesinler."

Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği kararı açıkladı. .TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, küme düşürme olmayacağını ve karar verilmesi için iddianamenin hazırlanmasının bekleneceğini ifade etti. Sabah gazetesi bu karara ilişkin, uzmanlara yorumlarını sordu.

Haşmet Babaoğlu - Sabah Gazetesi yazarı

Dostlar Futbol Federasyonu'nu alışverişte gördü ama inanmadı. Nasıl inanalım ki! "Soruşturmada gizlilik var, bize bütün kanıtlar ve dosyalar verilmedi " diyorlar. E, bu zaten başından da belli değil miydi. Niye bu "topa" girdiler. UEFA'yı, FİFA'yı ve Türkiye'deki Türkiye'deki futbol kamuoyunu kandırmak için mi? Etik Kurulu'nun bir parça 'etik'i var idi ise bunu en baştan söylerdi. İşin gerçeği şu: "Küme düşürmeler ve ağır cezalar olursa, futbol ekonomisi çöker" diye herkesi korkutan lobi kazandı. Ekonomiyi kurtarmak için spor ahlakını kaybetmeyi göze alıyorlarsa söylenecek laf yok. Bir şeyi daha anladık: Dünyanın her ülkesinde ceza hukukuyla, spor hukuku ayrı işler. Bizde spor hukuku falan hikayeymiş! Şimdi iddianamenin kabulü beklenecek. Ben de o zaman diyorum ki futbolseverleri çocuk gibi kandırmanın alemi yok. İddianamenin kabulüne kadar ligleri başlatmasınlar. Çünkü tersi bir durum suçu bile oldu bittiye getirecektir."

Bir federasyon başkanı "kendini şüpheli gören takımlar katılmayabilir, onlar bilir" diyebilir mi? "Katılmasalar iyi olur" imasıyla konuşabilir mi? Asla diyemez ama demiş, inanamıyorum. Benim gözümde TFF Başkanı Aydınlar küme düşmüştür. Şaka gibi bir şey. Bunu demek "UEFA bu takımları büyük ihtimalle ihraç edecek ama ben ceza vermeye cesaret edemiyorum" demektir. Gerçekten bunu dediyse ben böyle komedi görmedim. Bu Fenerbahçe'ye de Beşiktaş'a da haksızlık. Yani gönül rahatlığıyla Avrupa'da oynayamayacaklar mı?

Aziz Üstel - Spor Yazarı

Federasyon bu kararla, "Teşvik primi serbest, herkes bildiğini yapsın, yeter ki elinde parayla yakalanmasın" demiş oldu.

Teknik direktör sahaya giriyor, ceza veriyorsun, oyuncu diğerine yumruk atıyor ceza veriyorsun burada da sen kararını ver eğer itirazı olan varsa tahkim diye bir müessese var, herkes oraya başvursun.

Ama Federasyon Başkanı bir karar alamıyor, kulüplerden çekiniyor, taraftardan çekiniyor, ötekinden, berikinden çekiniyor...

9 Eylül'de lig başlayacak sen 15 Mart'ta bir karar alırsan o zaman ne olacak? Dediğim gibi federasyon bu kararıyla "Minareyi çal, ama kılıfına uydur" diyor. Sporda şiddet yasası niye bir yasa çıktı, niye çıktı bu yasa peki?

Ahmet Çakar - Sabah Gazetesi yazarı

Federasyon'da günler önce bir kozmik oda kuruldu. Savcılıktan birçok delil ve belge Federasyona ulaştı. Üstelik bu belgeleri ulaştıran kişi, konuya oldukça vakıf, savcı Mehmet Berk...
Etik Kurulu denen bu kurul, günlerce toplandı. Ve dün sonucu açıkladılar. Tam bir skandal. Açıklamaya bakın, soruşturmada gizlilik varmış, bu yüzden şüphelilere bu belgeler gösterilemezmiş. Peki siz bunu yeni mi öğrendiniz? Kozmik oda kurulurken, Etik Kurulu ilk toplantısını yaparken, soruşturmanın gizli olduğunu bilmiyor muydunuz? Bazı maçlarda şike var diyorsunuz. Peki niye gereğini yapmıyorsunuz?
Açıklamanıza göre, iddianame kabulünden sonra karar verecekmişsiniz. Yalan! İddianame açıklansın, o zaman da 'mahkemenin sonucunu bekleyelim' diyeceksiniz. Etik Kurulu'nun ve dolayısıyla Federasyon'un bu kararı tam bir eyyamdır. Topu taca attılar. Artık 'biz özerk bir Federasyonuz' falan demesinler. Geçen dönemki Federasyon, Ankaraspor'u düşürürken, mahkemenin kararını mı bekledi? Çatır çatır düşürdüler.



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs