En Sıcak Konular

İspanya'nın Esad'a gizli teklifi

16 Ağustos 2011 09:16 tsi
İspanya'nın Esad'a gizli teklifi Times gazetesi Suriye'de süregelen toplumsal gerilime diğer İngiliz gazetelerinde olmayan bir haberle yer verdi.

İspanyol hükümeti adına Suriye'ye giden bir temsilcinin Esad yönetimine, iktidarı barışçıl bir şekilde teslim edip, güvenli bir şekilde İspanya'ya sığınmasını önerdiği iddia edildi.

Times gazetesi Suriye'de süregelen toplumsal gerilime diğer İngiliz gazetelerinde olmayan bir haberle yer verdi. Gazetenin Şam ve Madrid muhabirleri tarafından hazırlanan haberde İspanyol hükümeti adına Suriye'ye giden bir temsilcinin Esad yönetimine, iktidarı barışçıl bir şekilde teslim edip, güvenli bir şekilde İspanya'ya sığınmasını önerdiği anlatılıyor.

İspanyol başbakanı Zapatero'ya yakın bir isim olarak bilinen Bernadino Leon'un diplomatik kimliğiyle değil sivil olarak Şam'a giderek Beşar Esad'ın temsilcileriyle görüştüğünün belirtildiği haberde, gizli teklifin Esad tarafından geri çevrildiği de söyleniyor.

Gelişmeler sonrasında fikri alınan bir İspanyol diplomatın "Bende oluşan izlenim Suriye yönetimi ciddi bir geri adım atmaktan bir hayli uzak" sözlerine yer verilen haberde aynı yetkilinin "Esad ve çevresinin olan bitenlerden ve gerçeklikten bir hayli uzak olduğu söylenebilir" demecinin altı çizilmiş.

'MUHALİFLER ANKARA'YA LİSTE SUNDU'
Times'ın haberinde ayrıca Suriyeli muhalif grupların, Ankara'ya taleplerini içeren bir liste sundukları ve listede Ankara'nın Şam'dan şiddet uygulamalarını bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulunması ve Suriye iktidarının meşruiyetini tanımaması taleplerinin yer aldığına da değiniliyor.

BBC Türkçe

Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs