En Sıcak Konular

İçişlkeri Bakanı Şahin Hakkari'de

14 Ağustos 2011 22:34 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Bugün artık AK Parti'nin, Türkiye'nin partisi olan partimizin idare ettiği devletin, gizli bir yanı kalmadı. Bir zamanlar 'derin' dediler, 'yan' dediler, 'gizli' dediler, artık bugün her şey şeffaf, her şey aç

Hakkari'de bulunan Bakan Şahin ile beraberindeki heyet, Valilik salonunda Vali Muammer Türker, ilçe kaymakamları ve bazı belediye başkanları ile gerçekleşen ve 2 saat süren toplantının ardından İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı ile Emniyet Müdürü Ayhan Buran'ı makamlarında ziyaret etti.

Emmniyet Müdürlüğüne girişinde, Hakkari'de şehit olan polislerin fotoğrafının yer aldığı, ''Şehitlerimiz'' köşesini inceleyen Bakan Şahin, ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Burada, İl Başkanı Abdülmecit Tarhan ve partililer tarafından karşılanan Bakan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'dan Van iline gerçekleştirdikleri çalışma ve inceleme gezisinin ikinci gününde, Diyarbakır üzerinden Hakkari'ye geldiğini söyledi.

Bakan Şahin, Hakkari'de bakanlığının sorunlarıyla ilgili görüşmeler yaptığını vurgulayarak, ''Ziyaretimiz vesilesiyle bakanlık heyeti ile şehirlerinin problemlerini paylaşan belediye başkanlarımızla görüştük. Hakkari'ye gelen Bakan'a, şehri adına, halkı adına 'hoş geldin' deme nezaketini gösteren belediye başkanlarımızın, daha sonraki ziyaretlerimde iadei ziyaretlerinde bulunacağım'' şeklinde konuştu.

Güvenlikle ilgili konuları da jandarma ve emniyet teşkilatlarında inceleme yaparak görüştüklerini anlatan Bakan Şahin, şunları kaydetti:

''Bugün, ayrıca 14 Ağustos 2011. Bu tarihten 10 yıl önce Türkiye'de çok çok önemli bir gelişme oldu. Hatta dünyada çok önemli bir gelişme oldu. O gün 21. yüzyılın Türkiye'deki farklı yeni partisi resmen kurulmuştu. O partinin kurucularından birisi olarak Hakkari'deyken parti binamızı ve partideki arkadaşlarımızı da ziyaret etmek istedim. Partimiz 10 yıl boyunca kendisini yenileme ve geliştirme gayreti içerisinde oldu. 10 yıl önce Türkiye için büyük bir sevda, heyecan ve aşkla yola çıkan kadromuz, o günden bugüne iş heyecanını, millete olan sevgisini, ülkeye olan bağlılığını azaltmadan çoğaltarak 10 yılı geride bıraktı.

'Her şey Türkiye için' diyerek yola çıktık. Daha sonra bu değişik sloganlarla kendisini gösterdi. Bu düşünce bazen 'Biz birlikte Türkiye'yiz' oldu, bazen 'Durmak yok yola devam' şeklinde gerçekleşti. 'Türkiye hazır, Hakkari hazır hedef 2023' dedik son seçimde ve 'tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan' olarak ifade ettik bazı dönemlerde. Bütün bu ifadeler bu vatana, bu millete olan aşkın, sevdanın birer ifadesiydi. O ifadeler bundan sonra da yine büyük bir heyecanla, enerjiyle hayata geçirmek çabamızı sürdürecek ifadelerdir.''

Şahin, AK Parti'nin, 9 yıldır ülkede yönetimi devralmışlığı ve sorumluluğu üstlenmişliğinin söz konusu olduğunu bildirerek, Hakkari'den Edirne'ye kadar bu ülkenin her yerinde, her şehrinde, her beldesinde, her köyünde ve her mahallesinde yapılmış işlerinin, atılmış hizmet imzalarının olduğunu ifade etti.

Göreve geldikleri günden itibaren ülkenin ayak basılmadık hiçbir köşesini bırakmadıklarını anlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bir kez, iki kez, beş kez, bazı yerler onbeş kez, bir şekilde partili arkadaşlarımız tarafından ziyaret edildi. Bu kuru bir ziyaret değildi, diri bir ziyaretti. Bakan bir ziyaret değil, gören bir ziyaretti. Ne var, ne yok, eksik ne, fazla ne onları inceleyen, irdeleyen ve çözen bir siyaset gezisiydi. Bu ülkenin 10 yılda ele alınmadık hiçbir konusu kalmadı. Bu konular bu ülkenin kalkınmasına yönelik konular olduğu gibi birilerinin bir zamanlar 'konuşulamaz, konuşulursa el yakar, sıkıntı olur' dediği konuları dahil, Güneydoğu bölgemizin, Hakkari'mizin değişik ifadelerle anlatılmaya çalışılan, yöresel, sosyal, kültürel sorunları, kimlik sorunları da cesaret ve samimiyetle ele alınan sorunlar ve konular arasında yerini aldı. Bunlara da 'milli birlik ve kardeşlik' dedik, 'demokratik açılım' dedik ve bu bakışımızı bu sorunları ele alışımızı da yine söylemden uygulamaya geçirdik.

Pek çok konu insanımızın daha özgür, daha insanca yaşaması ve insan yerine konduğunun fark ettirilmesine yönelik olarak hayata geçirildi, gerçekleştirildi. Yine de gerçekleşecek, devam edecek. Bugün artık AK Parti'nin, Türkiye'nin partisi olan partimizin idare ettiği devletin, gizli bir yanı kalmadı. Bir zamanlar 'derin' dediler, 'yan' dediler, 'gizli' dediler, artık bugün her şey şeffaf, her şey açık, her şey ortada. Ama devlet açığa çıktı, devlet çok rahat sokakta, Hakkari'de, Diyarbakır'da, Van'da, Edirne'de, Kars'ta. Fakat birileri bu kez yer altına indi, sınır ötesine gitti.''

-''DEMOKRASİ DENDİ, TAM BİR ZULÜM VE DESPOTİZM''-

Şahin, AK Parti'nin 21. yüzyıl Türkiye'sinde ülke insanının alnı ak, başı dik bir hayat sürmesi için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs