En Sıcak Konular

Ramazan sonrası daha farklı olacak

14 Ağustos 2011 22:32 tsi
Ramazan sonrası daha farklı olacak "Açık söylüyorum, bıçak kemiğe dayanmıştır diyorum ve bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar, bunu da buradan açıklamak istiyorum ve onlar da bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklardır''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gelen şehit haberlerine dikkat çekerek, "Artık bıçak kemiğe dayandı." dedi.

Bölücü terör örgütü ile arasına mesafe koymayanların da bu suça iştirak ettiğini belirten Erdoğan, "Onlar da bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklardır." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin 10.kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Ankara İl Başkanlığı'nın Sincan Harikalar Diyarı'nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Başbakan Erdoğan, iftar sonrasında bir de konuşma yaptı. Ramazan ayında gelen şehit haberlerine dikkat çeken Erdoğan, "Yavrularımızı şehit eden bölücü terör örgütüne karşı bizler şu anda mübarek ay vesilesi ile sabırla devam ediyoruz. Bizim medeniyetimizin geçmişinde, cehalet döneminde bile kimse kimseye kurşun atmaz, kan dökmezdi. Terör örgütü ve siyasi uzantıları bakın neler yapıyor. Dün 3 yavrumuzu şehit ettiler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır." diye konuştu.

Bölücü terör örgütü ile arasına mesafe koymayanların da bu suça iştirak ettiğini belirten Erdoğan, "Onlar da bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklardır." ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, bunun faturasının ağır olacağını söyledi.

Demokrasi ve hukuk deniyorsa bunun yerinen parlamento olduğunun vurgulayan Erdoğan, "Kendi kendilerine bu ülkenin şehirlerinde gayri meşru, illegal parlamentolar oluşturmak suretiyle kimse bu ülkenin herhangi bir ilinde herhangi bir operasyon veya ameliyat yapamaz. Yerel özerklik diyorlar, geçin onları geçin." şeklinde konuştu.

Erdoğan, yerel yönetimlerin özerkliği dışında bir özerklikten bahsedilemeyeceğini vurguladı. Erdoğan, "İstediğiniz kadar cam-çerçeve indirin, ama o cam da çerçeve de yerine takılır, teşkilatlar kurulur, siz AK Parti hareketini durduramazsınız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Kimse milleti birbirine düşürmeye kalkmasın. Onlar kendilerini Kürt kardeşlerimin temsilcileri ilan ediyorlar. Hiç alakası yok. Siz benim Kürt kardeşlerime ne verdiniz, ne kazandırdınız? Koskoca bir hiç. Onlar bunun üzerinden nemalanıyorlar. Bunların dinle alakası da yok."

Ramazan ayında sabrettiklerini söyleyen Erdoğan, bu aydan sonra barışın miladının daha farklı olacağını sözlerine ekledi.

AK PARTİ'NİN 10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

AK Parti'nin 10. yaş günün kutlandığını belirten Erdoğan, "AK Parti 10 yıl sonra bugün, alnı ak, başı dik bir şekilde, sizlerle birlikte doğum gününü kutlamanın heyecanını yaşıyor." dedi.

Bu süreçte nice badireler atlatıldığını söyleyen Erdoğan, "Bunların hiçbiri beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını milletin dilinden düşürmeye muktedir olamadı. Ben o şarkıyı bizimle birlikte söyleyen herkesi selamlıyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, 10 yıl kutlamalarının heyecanın 81 ilde eş zamanlı olarak yaşandığını dile getirdi.

Tüm Türkiye'de milyonların aynı Halil İbrahim sofrasında olduğunu söyleyen Erdoğan, "Milletimizin gönül ziyafetindeyiz. Baştan başa ülke sathına sayılmış iftar sofrasındayız." dedi.

İftar sofralarına Somalilerin de konuk olduğunu kaydeden Erdoğan, her zaman zayıf olanın yanında olan milletimizin kalbinin şu anda da Somali ile birlikte olduğunu dile getirdi. Erdoğan, yardımda bulunan aralarında İHH, Kimse Yok mu, Yeryüzü Doktorları, Sabah, STV'nin de bulunduğu tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

"İnşallah Cuma sabahı Somali'de olacağız." diyen Erdoğan, oradaki kamplarda Somalililerle kucaklaşacaklarını belirtti.

Erdoğan, "Onların halini bizzat yerinde görüceğiz. Sürdürülebilir bir kampanyayı devam ettireceğiz." dedi.

Bu haber 1,187 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,083 µs