En Sıcak Konular

Gazetecileri rahatlatacak düzenlemeler!

14 Ağustos 2011 13:11 tsi
Adalet Bakanı Ergin, gazetecilerin korkulu rüyası haline gelen TCK’daki ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ ve ‘yargıyı etkileme’yi düzenleyen maddelerde gazeteciler lehine düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Medya Derneği’nin iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TCK’nın 285. ve 288. maddelerinde de dahil olmak üzere kanunlardabasın özgürlüğülehine değişiklikler üzerine çalıştıklarını söyledi. Gazetecilik adı altında silahlı eylem veterörolaylarına karışmış isimlerin siyasi propagandalarına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ergin, bu konuda bir istatistik hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Medya Derneği üyeleri Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir iftar yemeğinde biraraya geldi. ÜniversiteninBeşiktaşkampüs terasında verilen iftar yemeğine çeşitlimedyayöneticileri, gazeteciler, köşe yazarları, akademisyenler ve milletvekilleri katıldı. Gecenin onur konukları ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış oldu. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Adalet Bakanı Ergin Türkiye’de demokratik bilincin giderek arttığını ve eski hukuk anlayışlarının değişmekte olduğunu vurguladı. Ergin, TCK’nın 285. ‘dosyanın gizliliğini ihlal’ ve 288. “Yargyı etkileme’”maddeleri gibi gazetecileri yakından ilgilendiren yasaların basın özgürlüğü lehine değiştirilmesi için bakanlık olarak çalıştıklarını söyledi.

Medya da özdenetimi geliştirmeli

Adalet Bakanı Ergin kamuoyunda tartışmalara neden olan gazetecilerin tutuklanması konusuna da açıklık getirdi. Bazı isimlerin meslekleri gazetecilik olsa da silahlı gasp, adam yaralama, evrakta sahtecilik, terör örgütü üyeliği, şantaj, tehdit gibi adi suçlardan tutuklu veya hükümlü oldukları halde, sanki yazdıkları yazılardan dolayı cezaya maruz kalmışlar gibi yansıtıldığını belirten Ergin, bunun bir siyasi propaganda olduğunu ifade etti. Bu konu ile ilgili bakanlıkça hazırlanmış istatistikleri en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Bakan Ergin, medyanın da kendi içinde eğitimler yaparak bazı özdenetim mekanizmaları geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Gecede söz alan Medya Derneği Başkanı Salih Memecan da basın özgürlüğünün geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, yazdıkları yazılardan veya yaptıkları haberlerden dolayı soruşturma geçiren, dava açılan, tutuklanan gazetecilerin sıkıntılarının giderilmesi için Adalet Bakanı’ndan destek istedi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın da, böyle bir gecede Medya Derneği üyelerini, bakanları, medya yöneticilerini, gazetecileri, akademisyenleri ve milletvekillerini bir sofra etrafında ağırlamanın kendilerine büyük onur verdiğini söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise Bakan Ergin’e günün hatırası olarak bir plaket verdi.

AB yolunda basının desteği önemli

İFTARA katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise konuklarla birlikteAvrupa Birliği sürecini değerlendirdi ve Medya Derneği’ni yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da tebrik etti. Derneğin Genel Sekreteri Deniz Ergürel de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en iyi eğitim merkezlerinden birisi olan Bahçeşehir Üniversitesi’nde Adalet Bakanı, AB Bakanı ve seçkin konuklarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

star






Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs