En Sıcak Konular

Türkiye Somali için kenetlendi

14 Ağustos 2011 10:31 tsi
Afrika’da yaşanan insanlık dramı için Türk halkı kenetlendi.

Diyanet Vakfı ve Kızılay’ın yardım kampanyasında şu ana kadar 40 milyon TL bağış toplandı. Hedef, miktarı 100 milyon liraya çıkarmak. Diyanet İşleri BaşkanlığıDin İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Afrika’daki açlık nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı ve Kızılay ile başlattığı yardım kampanyası kapsamında, yurtiçi ve yurtdışından sağlanan bağışların 40 milyon liraya ulaştığını, hedefin ise Ramazan Bayramı sonuna kadar 100 milyon lira olduğunu bildirdi.

Afrika ülkelerinde yaşanan drama, halkın duyarsız kalmadığını ve sadece SMS sayısının 2 milyonu aştığını belirten Sayar “Bu yardımlarla sağlanan gıdamaddeleri, adeta nefes almakta bile güçlük çeken, bir deri bir kemik kalmış insanlara bekletilmeden ulaştırılıyor.Ramazan Bayramı sonuna kadar yapılan bağışlar belki 100 milyon lirayı da aşabilir” dedi. TürkKızılayı’nın, Somali’ye yardım kampanyasında topladığı para ise, 25 milyon liraya ulaştı.

İLK GEMİ HAFTAYA

Bu arada TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı,Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Sabah ve Kızılay’ca yürütülen kampanya kapsamında hazırlanan 5 bin ton yardımı götürecek geminin gelecek hafta yola çıkması planlanıyor.Gemide TİKA’nın temin ettiği 5 tamteşeküllü ambulans ve bir jeneratör de olacak.

Kimse YokMu, bir gecede 26 milyon lira bağış topladı

Samanyolu TV ve Kimse Yok Mu Derneği’nin başlattığı “İnsanlık Ölmedi” kampanyasında 5milyona yakın insanın desteğiyle 26 milyon lira gibi rekor bir bağış toplandı. Elde edilen para Somali’de su kuyuları açılması, okul ve yetimhane yapımında kullanılacak. Paranın kalan kısmıyla ise halka gıda yardımı yapılacak. Kimse Yok Mu Derneği, kampanya kapsamında Ramazan ayının başından bu yana Somali’nin başkentiMogadişu’daki 4 kampta günde 8 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptı. Kimse Yok Mu Derneği Acil Operasyonlar Birimi’nden Osman Gözcü, televizyonlardaki görüntülerin abartı olmadığını Somali’ye geldiğinde anladığını kaydederek, “Televizyondaki görüntüler gerçek. Buradaki durum çok vahim. Yoksulluk veya fakirliğin ötesinde bir şey, açlık” diye konuştu.

AK Parti 100 bin SMS toplayacak

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 10. yıldönümü münasebetiyle bugün düzenleyeceği ‘’Vefa İftarları’’nda, Somali’ye 100 bin yardım SMS’i gönderilmesini hedefliyor. İftar programlarının, İstanbul’un 39 ilçesinde yaklaşık 100 bin teşkilat mensubu ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, Bayrampaşa Stadyumu’nda düzenlenecek iftarın onur konuğunun Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olduğu ifade edildi.

Kardeşlerden anlamlı kampanya

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, 8 ve 14 yaşındaki iki kardeş, Afrika’da açlık çekenler için eski gazete ve kâğıt toplama kampanyası başlattı. Elbistan’daki Sefa (14) ve Enes Kuzu (8), topladıkları kâğıtları evlerinin alt katında bulunan ve kiraladıkları işyerinde biriktiriyor. Kardeşler, topladığı kağıtları anlaştıkları bir kağıt fabrikasına satarak elde edilen geliri Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla Somali’ye gönderecek.

bugün




 

Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,644 µs