En Sıcak Konular

Şimdi de dizi kahramanı

14 Ağustos 2011 10:16 tsi
Gineli oda görevlisini taciz ettiği iddiasından sonra IMF başkanlığını bırakmak zorunda kalan Dominique Strauss-Kahn'ın davası dizi hikâyesi oldu.

Adının karıştığı taciz skandalıyla dünya gündemini uzun süredir meşgul eden IMF'nin eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn şimdi de bir televizyon dizisine konu oldu. ABD'deki NBC kanalında yayınlanan ve yıllardır en çok izlenen dizilerden biri olan "Law and Order : Special Victims Unit" dizisinin yeni sezondaki ilham kaynağı Strauss-Kahn davası olacak. Eylül ayında 13'üncü sezonu başlayacak olan polisiye dizisinin ilk bölümünde, dünyayı sarsan Strauss-Kahn skandalının ilk saatleri anlatılacak. 21 Eylül'de yayınlanacak bölümde Strauss- Kahn'ın adı geçmeyecek, ancak dünya çapında İtalyan bir yöneticinin taciz skandalıyla yargılanmasını içeren senaryo, Strauss-Kahn davasıyla bire bir benzerlikler gösteriyor. 70 yaşındaki İtalyan aktör Franco Nero'nun canlandıracağı karakter tıpkı Strauss-Kahn gibi taciz suçundan New-York mahkemesinde yargılanacak. "Law and Order" dizisinin bazı bölümlerinde ABD'deki ve dünyadaki skandal olayların üzeri kapalı şekilde işlediği biliniyor.

'JÜRİYİ ETKİLEYEBİLİR'
Yapımcılar ise senaryonun tamamen kurgusal olduğunu ve gerçek kişilerle hiçbir alakası olmadığını savunuyor. Ancak Kahn'ın avukatları, mahkeme jürisini de etkileme ihtimali olan dizinin senaryosunun değiştirilmesi için şimdiden harekete geçti. Gineli oda görevlisi Nafissatou Diallo'yu taciz etmekten yargılanan Strauss-Kahn'a, geçtiğimiz günlerde Diallo'nun avukatları tarafından bir de tazminat davası açılmıştı. 23 Ağustos'ta davanın gelecek oturumu gerçekleştirilecek.

sabah



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,051 µs