En Sıcak Konular

Londra yağmacıları tek tek toplandı

14 Ağustos 2011 09:30 tsi
Londra yağmacıları tek tek toplandı Londra’daki yağmacılar evlerinden tek tek toplanmaya başladı.

24 saat aralıksız çalışan mahkemeler suçu tespit edilenlere acımayıp ceza yağdırdı. İngiltere’yi adeta savaş alanına çeviren yağmacılar tek tek yakalanıyor. Aralarında mankenden balerine her meslekten insanın bulunduğu bin 600 kişi tutuklandı.

Londra’da başlayan ve diğer kentlere yayılan şiddet olayları ve yağmalamaların ardından Londra polisi, belirlediği şüphelilerin evlerine baskın düzenleyerek, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Yağmalandığı tahmin edilen binlerce mala el konuldu. İngiltere polisi, yağmave kundaklama olaylarıyla ilgili olarak şimdiye kadar bin 600’ün üzerinde kişinin tutuklandığını açıkladı. Zanlıların üçte ikisi başkent Londra’da yakalandı.

MAHKEMELER 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Üst düzey emniyet yetkilisi Stephen Kavanagh, sokaklardaki şiddet ve asayişsizliğe karışanları aramaya devamettiklerini ve tutuklananların toplam sayısının 2 bin 500 kişiyi aşmasına şaşırmayacağını söyledi. Mahkemeler 24 saat boyunca aralıksız çalışırken, çok sayıda kişinin normalde beklenenden daha ağır cezalara çarptırıldığı belirtildi. Bir dükkandan yaklaşık beş dolar değerinde şişe su çalan bir adama altı ayın üzerinde hapis cezası verildi. Dört gece süren isyanda yüzlerce dükkan yağmalanıp yakılırken, beş kişi de hayatını kaybetmişti. Birmingham’da 3 Pakistanlının öldürülmesi ile ilgili soruşturmada 5 kişinin sorgusu devam ediyor.

Bedava hayata son

İngiliz hükümeti yağma olaylarına karışan gençlerin ailelerini de cezalandırıyor. Şiddet olaylarında boy gösteren gençlerden Daniel Sartain-Clarke’ın yüzünden ailesi de Wandsworth Belediye Meclisi tarafından ücretsiz tahsis edilen evlerinden tahliye edilecek. 225 bin sterlin değerindeki evde hiçbir ücret ödemeden yaşayan aileye tahliye kağıdı gönderildi.

Polisleri öldürelim!

Gösteriler boyunca Facebook üzerinden insanlara nefret aşılayan, polisleri öldürmeye çağıran 22 yaşındaki Hollie Bentley 2 arkadaşıylabirlikte tutuklandı. Bentley’nin arkadaşları Aliciave Donness Bissessar’ın dahırsızlıkyaptığı kaydedildi.

Hırsız manken

Tutuklamalar arttıkça yağmalama olaylarına karışan insanların kimlikleri de şaşırtmaya devam ediyor. Yakalananlar arasında bir manken de var. Londra’da modellik ve mankenlik yapan Shonola Smith, şiddet olayları sırasında Croydon’daki Argos mağazasını yağmalarken güvenlik kameralarınatakıldı. Hakim karşısına çıkan genç manken 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mankenle birlikte 19 yaşındaki bir kızla 14 yaşındaki birbaşka kız öğrenci deyağma suçundan yakalanarak cezaevine gönderildi.

Ailesi çalıştığı için mahkemeye yalnız geldi

Yargılamalarsırasındahakimleri bile hayrete düşüren bir olay yaşandı. Birçok mağazayı yağmalayarak parfüm, kıyafet çalan 14 yaşındaki kıza mahkemede ailesi refakat etmedi. Bölge yargıcı Elizabeth Roscoe, kimliği açıklanmayan kıza ailesinin nerede olduğunu sordu. Hapis cezasıyla karşı karşıya olan küçük kızın cevabı ise çok ilginçti; Ailesi çok yoğun işleri olduğu için mahkemeye gelememişti. Kızın mahkemesi gelecek haftaya ertelendi.

bugün


Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,088 µs