En Sıcak Konular

Yılmaz'ın siyasete dönmesi doğru değil!

29 Mayıs 2007 06:59 tsi
Yılmaz'ın siyasete dönmesi doğru değil! Anavatan Genel Başkanı Mumcu, 2002’deki seçimin tasfiye ettiği kadroların siyasete geri dönmesini doğru bulmadığını belirterek, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın DP listesinden adaylığını onaylamadığını söyledi.

Mumcu, "Doğrusu bağımsız aday olması. Kimsenin bu oluşuma koşul dayatma gücü, pozisyonu, imkanı yoktur" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın DP listesinden aday olmasına karşı çıkarak, "Bence doğrusu bağımsız aday olmasıdır" dedi. Mumcu, Yılmaz’ın DP’den adaylığa listeleri gördükten sonra karar vereceği açıklamalarını da "Olmayacak bir şey varsa gazetelerde yazan şeydir. Kimse kendisini bir pozisyona koyup, listelerine bakacağım demesin. Kimsenin bu oluşuma koşul dayatma gücü imkanı yoktur" yanıtı verdi. Mumcu, önceki gün Cine 5’te katıldığı "Üç artı 1" programında Yılmaz’ın "Siyasette benim kadar çeken bir tek Menderes var" sözlerini "Menderes’e haksızlık" diye değerlendirdi. Mumcu, "Menderes bir darbe ile alınmış, buraya tıkan irade böyle istiyor diyen bir hakim tarafından idam edilmiş bir adam. Bu adamın hatırasına da saygı duymak lazım. Yılmaz’ın yargılanması haklıydı değildi, benim işim değil" diye konuştu. Mumcu, şunları söyledi:

DÖNMELERİ YANLIŞ

Aynı partiden aday olup olmayacağımızı bilmiyorum. Bu konuda hiç kimseye görüş bildirmedim. Görüşüm sorulduğunda Ağar’a söyledim. Bence, 2002 yılındaki seçimin tasfiye ettiği kadroların siyasete geri dönmesi doğru değildir, Türkiye’nin talebi de bu değildir. Yılmaz, "Siyasi isnadlarla Yüce Divan’a gönderildim, kamu vicdanında aklandığımı görmek istiyorum. Bunun da yolu seçime girmektir" diyor. Bu bir siyasetçinin doğal hakkıdır. Herkes kendini onun yerine koysun. Buna saygı duyarım. Bunun için doğrusu bence bağımsız aday olmasıdır. Ağar, partimizden olmasından da memnuniyet duyacağını ifade ettiğine göre benim bunun üzerine söyleyecek sözüm yoktur.

LİSTE DAYATAMAZ

Ama olmayacak bir şey varsa gazetelerde yazan şeydir. Kimse kendisini bir pozisyona koyup, listelerine bakacağım demesin. Kimsenin bu oluşuma koşul dayatma gücü, pozisyonu, imkanı yoktur. Aday olmak isteyen gelir, müracaat eder, aday olur, değerlendirilir. O kadar. Kimse köprü altında su bağışlamaya filan kalkmasın.

Bu süreç tamamen iki genel başkanın iradesi ile kurulmuştur, tasarlanmıştır. Hiçbir katkısı filan da söz konusu değildir. Herkes kendine rol kapmaya filan çalışmasın. Çünkü gerçek değildir.

ONLAR VARSA YOKUM

Bu bahsedilen isimlerin hiçbiri olmayacak, olurlarsa ben olmayacağım. Ben birtakım karanlık yüzler gelip siyasette tekrar arzı endam etsinler, boy göstersinler diye siyaset yapmıyorum. Oturdukları yerde kaşıntı tutmuş yine siyasete gelelim diyen adamlar için yapmıyorum ben bu işi.
hürriyet



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs