En Sıcak Konular

Ağar’a istifa şoku!

28 Mayıs 2007 17:24 tsi
Ağar’a istifa şoku! iyibilgi bugün “Ağar’ın liderliği sorgulanır mı” diye sordu ve ardından Ağar’ı zor durumda bırakan bir istifa haberi geldi. DP lideri Ağar’ın başdanışmanı istifa etti. Öte yandan Ağar ve Mumcu arasındaki “Yılmaz ikilemi

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar siyaseten zor günler geçiriyor. Son dönemde gerçekleştirdiği politika değişikliği Ağar’ın çevresinde olumsuzlukla karşılanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk tur oylamasına katılmayarak tepkileri üzerine çeken Ağar, teşkilattaki istifalardan sonra bu kez Başdanışmanının istifasıyla sarsıldı. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın Başdanışmanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu görevinden istifa etti. Prof. Dr. Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, istifasına ilişkin dilekçeyi genel merkeze gönderdiğini bildirdi. Bağcı, dilekçesinde "Son dönemde genel siyasi gelişmeler karşısında ortaya konulan politik tavrı onaylamadığını" kaydetti.

Bağcı’nın "Son dönemde genel siyasi gelişmeler karşısında ortaya konulan politik tavrı onaylamadığı" şeklindeki sözleri son dönemde DP teşkilatında yaşanan istifaların da gerekçesi.

Öte yandan DP’de Mumcu Ağar arasında küçük bir “Mesut Yılmaz pürüzü” de yaşanıyor. Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın DP listesinden aday olmasına karşı çıkarak, "Bence doğrusu bağımsız aday olmasıdır" dedi. Ancak, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın da bu konuda söylediklerini hatırlatan Mumcu, "Ağar, partimizden olmasından da memnuniyet duyacağını ifade ettiğine göre benim bunun üzerine söyleyecek sözüm yoktur" diye konuştu.

Mumcu, dün Cine 5’te katıldığı "Üç artı Bir" programında Mesut Yılmaz’ın "Siyasette benim kadar çeken bir tek Menderes var" sözlerini "Menderes’e haksızlık olarak değerlendirdi. Mumcu, "Menderes bir darbe ile alınmış, sizi buraya tıkan irade böyle istiyor diyen bir hakim tarafından idam edilmiş bir adam. Şimdi, bu adamın hatırasına da saygı duymak lazım. Yılmaz’ın yargılanması haklıydı değildi, benim işim değil o" diye konuştu.

Mumcu, programda özetle şu görüşleri dile getirdi:
     
"Aynı partiden aday olup olmayacağımızı bilmiyorum. Bu konuda hiçkimseye görüş bildirmedim. Görüşüm sorulduğunda Ağar’a söyledim. Bence, 2002 yılındaki seçimin tasfiye ettiği kadroların siyasete geri dönmesi doğru değildir, Türkiye’nin talebi de bu değildir. Yılmaz, ’Siyasi isnadlarla Yüce Divan’a gönderildim, kamu vicdanında aklandığımı görmek istiyorum. Bunun da yolu seçime girmektir’ diyor. Bu bir siyasetçinin doğal hakkıdır. Herkes kendini onun yerine koysun. Buna saygı duyarım. Bunun için doğrusu bence bağımsız aday olmasıdır. Ağar, partimizden olmasından da memnuniyet duyacağını ifade ettiğine göre benim bunun üzerine söyleyecek sözüm yoktur.



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,970 µs