En Sıcak Konular

Ceple görüntü uğruna Senem’i kurban ettiler

28 Mayıs 2007 14:22 tsi
Almanya’nın Duisburg kentinde Meidrich Karma Okulu öğrencilerinden 16 yaşındaki Senem Çoban, yaşıtı bir Rus kızı tarafından bıçaklandı. İki kız arasındaki kavganın, olayı cep telefonuyla görüntülemek isteyen arkadaşları tarafından kızıştırıldığı ort

Almanya’nın Duisburg kentindeki Meidrich semtinde bir karma okulda, öğrencilerin iki arkadaşın kavgasını cep telefonuyla görüntüleme hevesi, bir faciaya yol açtı. Victoria adlı 16 yaşındaki Rus kızı ile aynı yaştaki Türk öğrenci Senem Çoban arasındaki kavganın arkadaşları tarafından cep görüntüsü almak için kışkırtılması sonucu Victoria, Senem’i kalbinden bıçakladı. Beyin ölümü gerçekleşen Senem Çoban, yaşam ünitesine bağlandı. Meidrich Kalp Kliniği’nde ameliyat edilen Senem’in "Beyin ölümü gerçekleşti" haberi, hem Trabzonlu ailesini, hem de yakınlarını ve okul arkadaşlarını büyük üzüntüye boğdu.

 

Geçen hafta içinde Rus öğrenci Victoria, teneffüste Senem Çoban’ın kız arkadaşı Maide’ye çarptı ve aralarında sözlü sataşma başladı. Maide’nin küfür etmesiyle ortam iyice gerginleşti ve atışmalar Meidrich Tren Garı’nda da devam etti. Sinirlerin iyice gerildiği bir anda tartışmaya kaba kuvvet hakim oldu ve Victoria, Maide’yi dövmeye başladı. Bunun üzerine Senem kavgaya müdahale etti. Arkadaşları ise kavgayı engellemek yerine dövüşmeleri için üç kızı kışkırtmaya, tahrik etmeye başladı. Bazıları, olan biteni cep telefonu ile görüntülerken, Türk arkadaşları da Senem’e "Sen ne biçim Türksün, indir yumruğu" diye bağırdı.

SEN NE BİÇİM TÜRKSÜN

Senem’in amcası Mustafa Çoban, tartışmanın böyle acı bir boyuta gelmesinde kışkırtmaların büyük rol oynadığını belirterek olayın devamını şöyle anlattı:

"Okul arkadaşları kendilerinin de yanlış yaptıklarını bize itiraf ediyorlar. Olayın başlangıcında Victoria ile Maide kavga etmek istemiyorlar. Ama cep telefonlarına çekilen görüntülere ibretle baktığımızda Türk öğrenciler, kavga etmeleri için Senem’e ’Sen ne biçim Türksün, indir yumruğunu’ gibi sözler sarf ediyorlar. Ayrıca olaydan yaklaşık bir saat önce Maide ve iki halası özür dilemek için Victoria’nın evine gitmişler. Senem de onlarla birlikte gitmiş. Ancak, nasıl oluyorsa evde yeniden kavga çıkmış. Sonra herkes evine gitmiş. Senem de eve gelip, yemek yemiş ve tekrar okula gitmek üzere yola çıkmış. Ancak yolda öfkesi dinmeyen Victoria ve annesi ile karşılaşmış. Onların asıl hedefleri Maide ve halaları iken karşılarında Senem’i görünce Victoria ona saldırarak bıçaklamış. Anlaşılan bıçağı beraberinde getirmiş."

Beyin ölümü gerçekleşti

Beyin ölümü gerçekleşen Senem’in annesi Nurdan, ağabeyi Sinan Çoban, amcası Mustafa Çoban ve okul arkadaşları gözyaşları ile umutsuzca bekleşiyor. Kavgayı kışkırtan arkadaşları ise, çok büyük yanlış yaptıklarını belirterek Tanrısal bir mucize bekliyorlar.



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs