En Sıcak Konular

Siyasete şiddet karıştı!

28 Mayıs 2007 14:12 tsi
Siyasete şiddet karıştı! Dün basına yansıyan bir videoda Baykal'ı eleştiren bir vatandaşın CHP üyelerince linç edilmeye çalışıldığı görülüyordu. Bugünse Meclis'te CHP'liler AKP'liler ile kavga etti. İşte o anlar...

Dün basına ilginç bir kare yansıdı. Yayınlanan bir videoda Baykal'ı eleştiren bir vatandaşa yönelik şiddet dikkatleri çekiyordu. Dün yaşananların bir benzeri bugün Meclis'e taşındı. Cumhurbaşkanının Meclis’e iade ettiği Anayasa değişiklik paketinin ilk tur görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da yumruklaşmalar yaşandı.

Anayasa paketinin ilk tur oylamasının görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan, İzmir’deki tatbikat sırasında çekilen Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın fotoğrafını gösterdi.  

Kandoğan, “Cumhurbaşkanı’nın bakışındaki kin ve nefreti iyi tahlil edin. Milletin birliğini sağlaması gereken Cumhurbaşkanı Başbakan’a nasıl bakıyor” diye konuştu.

CHP’lilerin sert tepkisi üzerine oturumu yöneten İsmail Alptekin, Kandoğan’dan sözlerini düzeltmesini istedi. AK Parti milletvekilleri Ümmet Kandoğan’ı Genel Kurul’dan çıkartırken kürsüye yürüyen bazı CHP ve AK Partili vekiller arasında tekmeli yumruklu kavga çıktı. Tartışma büyüyünce başkan oturuma ara verdi.

Verilen aranın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, “Meclis’te hiç kimse için söylenmemiş sözler Cumhurbaşkanı için söylendi. Onu söyleyen vekilin bu dönemin başından itibaren hangi zikzaklar içinde olduğunu gördük” dedi.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs