En Sıcak Konular

Çiçek'ten gösterişli iftarlara eleştiri

8 Ağustos 2011 23:10 tsi
Çiçek'ten gösterişli iftarlara eleştiri "Gelin öncülük yapalım, şu iftarları bu ramazanda iptal edelim...Belli ki bir israf yapıyoruz. Otellerde bir kişi başına 30 dolar, 60 dolara kadar gidiyor. Kaldı ki bunlara ihtiyaç var."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Bir tarafta alternatif cuma, öbür tarafta rahmet ayında kan dökmek, kin kusmak. Bu alçaklığı da bugün Türkiye'de herkesin görüp safını iyi belirlemesi lazım'' dedi.

MÜSİAD'ın Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğinin ardından konuşan Çiçek, Türkiye'nin birçok sorununun olduğunu, bunların bir kısmını hükümetin çözmesi gerektiğini, bir kısım sorunların ise el birliği ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kitabı, peygamberi, kıblesi bir olanların cuma namazını aynı yerde, camide kıldığını belirten Çiçek, geçtiğimiz günlerde alternatif cuma namazlarının kılındığını hatırlattı.

Çiçek'in ''Bir tarafta alternatif cuma, öbür tarafta rahmet ayında kan dökmek, kin kusmak. Bu alçaklığı da bugün Türkiye'de herkesin görüp safını iyi belirlemesi lazım'' sözleri salondakilerce uzun süre alkışlandı.

Türkiye'de her gün cenazelerinin geldiğini dile getiren Çiçek, şunları söyledi:
''Bir taraftan da sözüm ona bizden gibi gözüküp alternatif Cuma. Bu iki yüzlülüğün bilinmesi ve herkesin terörün ortadan kaldırılması konusunda yapması gereken iş var. Evvela bu iki yüzlülüğün bilinmesi gerekir, safını herkes iyi seçmeli. Eğer bir ülkede yaşayan insanların devletinden talebi varsa, şikayeti varsa, beklentisi varsa, bunun yolu kan dökmek, kin kusmak, hayır mübarek günde masum insanları hayattan etmek değil, onların ocaklarına ateş düşürmek değil. Demokratik kanallardan ne talep edecekse onu gelecek talep edecek. Meclise gel, 'gelmem'; yemin et, 'etmem' bunu dersen, şunları şunları yapmazsan 'adam öldürürüm, polis öldürürüm, jandarmayı öldürürüm, masum insanların kanına girerim' deniyorsa o zaman bu ülkede ne, nasıl yapılacak? Bu sorunun cevabını birlikte verebiliriz. Bu sorunun cevabını vermek farz-ı kifaye bir iş değil. Herkesin birlikte bu sorunun cevabını bulması, bilmesi ve bunun hayata geçirilmesi noktasında birlik ve beraberlik içinde olması lazım.''

Ramazan'da teneffüs edilen atmosferin hayatın her anında, 12 ay 365 gün gerçekleşmesi durumunda bugünkü sorunların çok önemli bir kısmının ne toplum, ne de bölge olarak yaşanmayacağını vurgulayan Çiçek, terörün sıradan bir olay olmadığını söyledi.

''HİÇBİR VATANDAŞI TEMSİL ETMİYORLAR''

Terörün bir ülkeye belli istekleri kabul ettirmek, ülkenin huzurunu bozmak, ülkeyi içeriden sıkıntıya sokmak adına uluslararası bir ''manivela'' olduğunu dile getiren Çiçek, bunun iyi görülmesi gerektiğini kaydetti.

Bugün herkesi üzen terör örgütünün arkasında uluslararası güçlerin olduğuna dikkati çeken Çiçek, şunları söyledi:

''Bunu iyi anlayalım. Bu güçler, bunu kullanmak suretiyle Türkiye'de bir kısım sıkıntıları çıkarmaya çalışıyor. Kan dökenler, kin kusanlar, bu ülkenin hiçbir vatandaşını temsil etmiyor. Bu nasıl temsildir ki iki yaşındaki çocuğu katlediyor, bu nasıl temsildir ki hamile kadınları katlediyor, bu nasıl temsildir ki yaşlı, eli öpülesi insanları kurşuna diziyor, bu nasıl temsildir ki bir alışveriş merkezinde, bir pazarda bombanın pimini çekiyor, masum bir sürü insanın kanına giriyor? Sonra da bunun önüne 'barış, demokrasi' diyor. Bununla da zannediyor ki 'bu işin üstünü kapatacağım'. Bunları el birliği ile ortaya çıkarmak ve bunların aramızda meydana getirmek istediği ayrıya gayrıya, fitneye fesada imkan vermemek gerekir. Cenab-ı Hak'tan bunu niyaz ediyorum. İnşallah akan bu kanlar son kan olur, çektiğimiz bu sıkıntılar son sıkıntı olur. İnşallah huzur içinde bayrama ulaşırız.''

Salondakilerin ramazan ayını da kutlayan Çiçek, ''Heyecanımı bağışlayın. Ben siyaset adamıyım ama yaptığım konuşma siyasi bir konuşma değil. Ben maalesef, 'inşallahlı, maşallahlı' konuşma yapamıyorum'' diye konuştu.

Bu ay sorumlulukların teker teker hatırlanması gerektiğini belirten TBMM Başkanı Çiçek, salondakilerden şehitler ve gaziler için Fatiha duasını okumalarını istedi. Çiçek, ''Ne yapmamız gerekiyordu, neyi yapamadık?'' konusunda vicdan muhasebesi yapılması gerektiğini de belirterek, o zaman iftarların daha hayırlı olacağını sözlerine ekledi.

“ŞU İFTARLARI BU RAMAZANDA İPTAL EDELİM.”

Ramazan ayında sorumlulukların hatırlanması gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Çevremizde, bölgemizde ve dünyada sorumluluk taşıdığımız insanlar var, toplumlar var, ihtiyaç sahibi olanlar var. Temenni ediyorum ki, sayın başkanlar bu son birlikte yaptığımız, bu manada iftar olsun. Emin olun, şu gün yiyemeyip mutfağa geri gönderdiklerimizin zerresine muhtaç insanlar var.” dedi.

Ramazan ayında bir iftar furyası yaşandığını belirten Çiçek, “Özeleştiri yapmamız da lazım. İnşallah, maşallah kısmına hiçbir itirazım yok ama emin olun bu işi başka şekilde çözmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Çiçek şunları dile getirdi: “Buralara gelmesek konumumuz el vermiyor, gelsek vicdanımız el vermiyor. İki şey arasında sıkışıp kalıyoruz. Onun için gelin öncülük yapalım, şu iftarları bu ramazanda iptal edelim… Katıldığımız yerlerde yüzde 70 hep aynı insanlar, yüzde 30 değişiyor. Belli ki bir israf yapıyoruz. Kaldı ki bunlara ihtiyaç var. Otellerde bir kişi başına 30 dolar, 60 dolara kadar gidiyor. Bursa ihtiyacı olan gençlerimiz, ekmeğe ihtiyacı olan insanlarımız var. Hayrı bir başka şekilde de verebiliriz… Somali'deki kardeşlerimize bu Ramazan daha farklı davranmamız gerekiyor. ”

Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,230 µs