En Sıcak Konular

Rum kesimindeki kriz, elçilikleri vuruyor

8 Ağustos 2011 18:19 tsi
Güney Kıbrıs ekonomisi ülkede yaşanılan krizden dolayı zor günler yaşıyor. Ekonomik kriz nedeniyle Rumların yurtdışındaki misyonlarının da kapatılması ihtimalinin olduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi "Kriz Büyükelçilikleri Vuruyor... Kıbrıs Cumhuriyetinin Diplomatik Temsilciliklerinin Kapatılması İhtimal Dahilinde..." başlıkları altında verdiği haberinde, eski Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu'nun, geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günü, Güney Kıbrıs'taki Büyükelçilerle yaptığı toplantısında Güney Kıbrıs'ın büyükelçiliklerinin de kapatılması ihtimalinden bahsettiğini yazdı.

Gazete Büyükelçiliklerin çalışması konusunun yeninden inceleneceğini ve yeni Dışişleri Bakanı Erato Kozako Markulli'nin bu konuyla ilgileneceğini belirtti. Milli meseleleri olan Güney Kıbrıs gibi ülkelerin büyükelçilikler kapatmasının zor olduğuna dikkat çeken gazete, konunun açık bir şekilde ekonomiyle ilgili olduğunu, ancak konunun kimi zaman siyasi boyutunun da bulunduğunu kaydetti. "Devletin fakir akrabası" olarak nitelendirilen Dışişleri Bakanlığında başka kesintilerin yapılması gerektiğinin kesin olduğunu belirten gazete, öte yandan Güney Kıbrıs'ın AB'ye katılımın ardından göz ardı edemeyeceği görev ve sorumluluklarının arttığına dikkat çekti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi Güney Kıbrıs'ın ekonomi konusunda kritik bir haftaya girdiğinden bahsetti. Habere göre yarın ekonomik konuları ele almak üzere Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas sendikalarla, Rum Maliye Bakanı Kikis Kazamias da Rum siyasi parti başkanlarıyla görüşecek.

(CİHAN)

Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,801 µs