En Sıcak Konular

Yatırım yapmak isteyene devletten arsa!

8 Ağustos 2011 17:05 tsi
Ekonominin güçlenmesi adına girişimcilere verilen destekler artarak devam ettiriliyor. 2010 yılından itibaren sona eren bedelsiz arsa tahsisi projesi tekrar hayata geçiriliyor. Tam 10 bin girişimci bu projeden yararlanacak.

5084 sayılı yasa ile uygulamaya konulan bedelsiz arsa tahsisi uygulaması 2010 yılında sona ermişti. Ancak bakanlık ortaya koyduğu araştırma sonucunda bu tahsisleri tekrar yapmayı kararlaştırdı. Bu hedef kapsamında arazi araştırması da gerçekleştirildi ve atıl durumda bulunan 11 bin 500 sanayi parseli tespit edildi.

Atıl durumda bulunan bu sanayi parsellerinin hem ekonomiye katkı sağlaması, hem de iyi bir fikri ve projesi olmasına rağmen arsa bulamayan girişimcilere fayda sağlaması hedefleniyor.  Bu tahsis işlemleri doğal olarak istihdamı da artıracak.

11 bin 500 sanayi parseli üzerinde yaklaşık 10 bin girişimin gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu yatırımlar gerçekleştiğinde; her projenin ortalama 3 milyon liraya malolduğu ve yine ortalama 40 kişiye istihdam sağladığı düşünüldüğünde toplamda ülkeye 400 bin kişilik bir istihdam ve 100 milyar lira civarında bir yatırım kazandırılmış olacak.

Yatırımcılara sağlanacak bedelsiz arsalar için sadece iki şart aranacak. İlki arsayı aldıktan üç yıl sonra üretime geçmek. İkincisi ise en az 10 kişi istihdam etmek. Öte yandan henüz uygulama resmi olarak başlamamasına rağmen 1 ay içinde 800 girişimciden başvuru alındı.

Yatırımlarda öncelikli sektörler: Kimya, Petrol, Enerji, Otomotiv, Ulaştırma, Taşımacılık, Elektronik, Tıbbi cihaz, İlaç, Havacılık, Makine, Madencilik olacak.

Büyüyen Türkiye

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,911 µs