En Sıcak Konular

Suç, gasp ve bol keseden atan Ağar!

27 Mayıs 2007 21:54 tsi
Suç, gasp ve bol keseden atan Ağar! Evi üç kez soyulan, kendisinin ve eşinin otomobili çalınan İsmet Berkan, suçun her anlamda tabana yayıldığını, polislerin bile elinin kolunun bağlı olduğunu belirtiyor. Berkan, Mehmet Ağar’ın “15 günde bitiririm” lafına da karşılık veriy

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan’ın evindeki ilk üç hırsızlık, birbirine çok yakın aralıklarla oldu. Uzun süre geçtikten sonra, önceki yaz bir hırsızlık teşebbüsü yaşandı. İki ay önce de sabahın 6’sında eve hırsız girdi. Eşinin VW Polo, kendisinin Land Rover-Discovery marka otomobili çalınmıştı.

Bütün bunları, 21 ve 22 Mayıs’ta köşesinde yazınca öğrendik. "Gazeteci, üstelik bir de genel yayın yönetmeni olduğum için bir nevi VIP muamelesi gördüm. Ama hepsi bu. Kısa zamanda, eskinin bildik suç ve suçlu dünyasının gidip tamamen yeni bir sosyolojik olguyla, suçun bir anlamda tabana yayılmasıyla karşı karşıya olduğumuzu, polislerin de eskiye göre bir anlamda elinin kolunun bağlı olduğu gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzu anladım" diyordu. İşte Berkan’ın çarpıcı tespitleri:

"Mehmet Ağar bol keseden atıyor, 15 günde bitiririm, diye. Polisler de sinir oluyor. Polis seçmeni varsa, onu da kaybetti. Toplum gibi, suçlunun karakteri de değişiyor. Varoş çetelerinin inanılmaz eleman gücü var. Gaziosmanpaşa’daki Diyarbakırlılar çetesinin 200, ülkücü çetenin de 100 elemanı olduğu söyleniyor. İstanbul’daki kapkaçın büyük bölümü bunların inisiyatifinde. İstanbul polisi, büyük bir kasa hırsızlığı şebekesini yakalamış. Bu tür hırsızlıklar yüzde 60 azalmış."

"Polis anlattı. Birkaç ay önce, ABD’deki bir koleksiyoner, 1956 model Jaguar arıyormuş. Sağa sola haber vermiş. Oradaki suç şebekesi, küresel bağlantılarına haber vermiş. Türkiye’deki adamı Ortaköy’deki Mediko Sitesi’nde var, demiş. ABD’deki, gönder onu bize, demiş. Mediko, İstanbullu Yahudilerin tercih ettiği çok güvenli bir sitedir. Jaguar’ın sahibi siteden cuma gecesi ailesiyle ayrılmış. 19.30’da üç hırsız eve girmiş. Kasayı açıp Jaguar’ın anahtarını, 30 bin YTL’yi almışlar. Özel garajdan Jaguar’la çıkıp gitmişler. Araç şu anda büyük ihtimalle ABD yolunda. Hırsız imajı değişti şimdi. Giyim kuşamlarıyla, lüks otomobilleriyle girişteki site güvenliğinin dikkatini çekmemişlerdir bile."

"Polis, bir hırsızın ayda 7 bin dolar kira ödediği Bebek’teki evinde yakalandığını söyledi. Hande Ataizi’nin çantasını çalan kızın ne kadar hoş ve şık olduğunu güvenlik kamerası kayıtlarında gördük. Polisin eskiden işi kolaymış. Oto hırsızlığını Dolapdere’deki gruplar yaparmış. Polis birini sıkıştırınca otomobil de, hırsız da ortaya çıkarmış."

"Filipinler’in başkenti Manila’da, Etiler semti büyüklüğünde bir mahallenin etrafı yüksek duvarlar ve dikenli tellerle çevrilmişti. İçinde üniversite kampusu bile var. Tanıtma kartlarıyla güvenlik noktalarındaki Kalaşnikoflu görevlilerin arasından geçiliyor. Mahallenin bitişiği gecekondu, sahilde binlerce kişi açıkta uyuyordu. Hayat şartları korkunçtu. Yüksek duvarların, güvenliğin nedeni aşikardı. Türkiye’de bu kadar vahim olmasa da ciddi gelir uçurumu var. Türkiye’de iki buçuk dakikada bir, mala karşı suç işleniyor. Başımıza gelenler bu istatistiğe katkı oldu."



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs