En Sıcak Konular

Silivri'ye CHP çıkarması

8 Ağustos 2011 14:44 tsi
Silivri'ye CHP çıkarması Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri İkinci Ergenekon Davası'nı izlemek için iki parti otobüsüyle Silivri'ye geldi.

Genel başkan yardımcıları Umut Oran ve Süheyl Batum ile İsa Gök, Oktay Ekşi ve Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu 40’a yakın milletvekili saat 09.00 sıralarında Silivri Cezaevi’ne geldi. Milletvekillerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin ile CHP İstanbul Gençlik kolları ve CHP kadın kolları üyeleri de grupta yer aldı.

"ARKADAŞLARIMIZA BÜTÜN BURADA YARGILANANLARA DA DESTEK OLMAK İÇİN GELDİK"

127. duruşmaya girmeden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süheyl Batum, "Bugün hep beraber geldik. Nasıl yürüdüğünü işlerin göreceğiz. Türkiye’de hep beraber bir şey izliyoruz. Mahkemelere dokunulamaz derken, mahkemenin başkanının sürüldüğü bir süreçte yaşıyoruz. Bir gizli tanıkların ifadelerini değiştirdiği, basında yer almadığı bir süreci yaşıyoruz. Şimdi milletvekilleri olarak neyi göreceğiz onu merak ediyoruz. Arkadaşlarımıza bütün burada yargılananlara da destek olmak için geldik" dedi.

"BURANIN YARGICI NE OLDU SÜRÜLDÜ"

"Birinci Ergenekon Davası’nı CHP’li milletvekilleri izlemediği için eleştiri konusu oldu bununla ilgili ne diyeceksiniz?" sorusuna Batum, "Biz siyasi olduğunu düşündüğümüz bütün davalara aynı şekilde destek veriyoruz. Bugüne kadar bende milletvekili olmadan önce İkinci Ergenekon Davası’nın bütün davalarına geldim. Diğer arkadaşlarımızda geldi. Biz bir süreç yaşıyoruz. Hepimizin gözü önünde oluyor.

Yargıçlara savcılara dokunulamaz derken buranın yargıcı ne oldu sürüldü. Bedirhan Şinal mahkemede ne yapıyor herkesi gözü önünde ’Polisler verdi bunu’ diyor ama sizin genel yayın yönetmenleriniz bunu yazmaya korkuyor. Cesaret edemiyor. Böyle bir süreçte biz neyin olup, neyin bittiğini bir kez de hep beraber göreceğiz. Tabi ki arkadaşlarımıza da hep beraber destek olacağız" diye konuştu.

"ERDOĞAN’IN FAŞİZMİNİ YERLEŞTİRMEK AMACINA YÖNELİK BÜTÜN DAVALARA DESTEK VERİYORUZ"

"Birinci Ergenekon Davası’nda CHP’li hiç milletvekili olmadı" sözü üzerine Batum şunları söyledi:

"Öyle bir eleştiri olmaz yanlıştır. Biz her yargılanana mutlaka destek vereceğiz diye bir çaba içinde değiliz. Türkiye’de kim yargılanıyorsa onun davasına gideceğiz diye değil. Biz siyasal olarak algıladığımız, doğrusunu söyleyeyim Recep Tayyip Erdoğan’ın faşizmini yerleştirmek amacına yönelik bütün davalara destek veriyoruz. Bütün davalarda ne olup bittiğini gözlemliyoruz. Her davaya gitmiyoruz.

Türkiye’de binlerce kişi yargılanıyor. Ama siyaseten ve AKP faşizmini yerleştirmeye şu önümüzdeki olayları yaşatan süreçleri yaşatan bütün davaları izliyoruz, izleyeceğiz. O kadar kolay değil faşizmi bir ülkeye getirmek. 3 - 5 tane siyasetçi diktatörlük özlemi altında oldukları zaman bunları yargı aracılığıyla yerleştirmek o kolay değil. Biz milletvekilleri olarak bunu gözlemlemek istiyoruz."

ACABA DENİZ FENER’İNİN DE SAVCISI OLACAK MI?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da "Sayın Başbakan bu davanın savcısıydı. Acaba Deniz Fener’inin de savcısı olacak mı? Deniz Fenerindeki soruşturmayı yapan savcıların elindeki dosyalara el konuldu. Yani aynı şekilde burada gösterilen hassasiyet ve titizliğin aynısı orada da bekliyoruz. Bu çağrıyı yapıyoruz" dedi.
CHP’liler açıklamanın ardından Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da sanık olarak yargılandığı İkinci Ergenekon Davasını izlemek üzere mahkeme salonuna girdiler.

Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs