En Sıcak Konular

'Suriye, iç meselemiz'

6 Ağustos 2011 22:37 tsi
'Suriye, iç meselemiz' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmeye göndereceğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Birlik Vakfı'nın Çemberlitaş'taki merkezinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vakfın Kurucular Kurulu Başkanı ve eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman tarafından karşılanan Erdoğan'a Milli Türk Talebe Birliği'nin yayın organı Çatı Dergisi hediye edildi.

İftar yemeğine; Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,İstanbulValisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın,AK Partiİstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında yer aldıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölgemizde yaşanan büyük acılar yetsin artık. Otuz sene önce yanı başımızda bir büyük acı yaşanmıştı da 'Hama'da bir bülbül öter boynu vurulur' demişti değerli kardeşimiz merhum şair Cahit Zarifoğlu. 30 sene sonra bugün, kardeş dediğimiz o ülkenin, Suriye'nin o yaralı şehrinde, o büyük acının hem de bir Ramazan günü yeniden yaşatılmasını hangi akıl, hangi vicdan kabul eder? Var mıdır dünyaya, insanlığa bir sözünüz? Zulümle ne kadar payidar olunur? Demir kafesler ardında daha kaç gün hüküm sürülür? Çok manidardır."

"MEN DAKKA DUKKA"

Başbakan Erdoğan, "Demir kafesler ardından nice Müslümanlar idam sehpalarına gönderildi. Onları idam sehpalarına gönderenler ayakta değil sedyede bakın nereye gidiyor? Arapların bir sözü var 'Men dakka dukka'. Şimdi böyle bir süreci dünya yaşıyor. Ama ibret alana ne kadar güzel, ama ibret almayana bu süreç çok zarar verir. Etrafımızda olup bitenler bize bir şey ifade etmek durumunda." diye konuştu.

"SURİYE MESELESİ BİZİM BİR İÇ MESELEMİZDİR"

Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan şiddet olaylarına da değinerek, şunları söyledi:

"Halkınızın üzerine kurşun yağdırarak kimi sevindiriyorsunuz? Evet, bunları söylemek, bu soruları sormak zorundayım. Bugüne kadar birçok şeyi acaba halledebilir miyiz söylenenler yerini bulur mu diye çok sabrettik. Artık burada da sabrın son anlarına geldik. Bunun için de bu süreç içinde salı günü Dışişleri Bakanımı Suriye'ye gönderiyorum. Kendileriyle gerekli olan görüşmeleri yapacaklar, mesajlarımız kendilerine kararlı bir şekilde iletilecek. Bundan sonraki süreç verilecek cevap ve uygulamaya göre şekillenecek.

Çünkü biz Suriye konusunu dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü Suriye ile 850 kilometre sınırımız var. Akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler asla bizim seyirci kalmamızı fırsat vermez. Tam aksine oradaki sesleri duymak zorundayız, duyuyoruz ve gereğini yapmak zorundayız. Bir iftar sofrasında, bir manevi şölende bunları ifade etmek istemezdim ama sizlerin de, milletimizin de hissiyatını biliyorum."

"İNSANI İNSANLIĞINDAN UTANDIRIYOR"

Afrika'da yaşanan açlık sıkıntısına da değinen Başbakan Erdoğan, dünyanın gözü önünde Afrika'da, Somali'de, Etiyopya'da, Kenya'da yaşanan yoksulluk ve trajedilerin insanı insanlığından utandırdığını söyledi.

Diyanet, Kızılay, TİKA ve çeşitli kurumların yardım kampanyası başlattığını, Türk halkının da bu kampanyalara yoğun destek verdiğini söyleyen Erdoğan, bu kurumları ve vatandaşları kutladı.

Mogadişu'ya ilk kargo uçağının bugün gönderileceğini belirten Başbakan Erdoğan, yardımların hava ve deniz yoluyla gönderilmeye devam edeceğini bildirdi.

(CİHAN)

Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,493 µs