En Sıcak Konular

Emekli generaller MHP'ye, YAŞ zedeler AKP'ye

27 Mayıs 2007 15:02 tsi
General rütbesindeki askerlerin MHP'yi tercih ettiği gözlenirken, Yüksek Askeri Şûra kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilenlerin tercihi AKP oldu

AKP

Emekli Binbaşı Arif Çelenk:

YAŞ kararıyla TSK'dan ihraç edildi. YAŞ kararıyla ihraç edilen subayların kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Şube Başkanı. AKP'ye aday adaylık başvurusu yaptı.

Emekli Albay Eyüp Kocabaş:

Eskişehir'de 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nda görev yaparken 8 Mayıs'ta emeklilik dilekçesini verdi. Afyonkarahisar listesinden seçime girmek için başvurdu.

Emekli Yarbay Süleyman Dönmez:

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda zorunlu hizmetini doldurduktan sonra istifa etti. AKP'den aday adayı oldu.

Emekli Kurmay Binbaşı Kemal Şahin:

YAŞ kararıyla TSK'dan ihraç edildi. ASDER Ankara Şube Başkanı. Ankara listesi için aday adaylık başvurusunda bulundu.

Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğlu:

YAŞ kararıyla TSK'dan ilişiği kesildi. 1999 seçimlerinde FP'den Kütahya adayı olan Mustafaoğlu, bu kez AKP'yi tercih etti.

CHP

Emekli Jandarma Kurmay Albay Aziz Ergen:

Jandarma Genel Komutanlığı Organize Suçlar Daire Başkanlığı görevi yapan Ergen, DSP - ANAP - MHP hükümeti döneminde Beyaz Enerji soruşturmasını yürüttü, daha sonra bu görevinden alındı. Ergen'in, 2003'te Süleymaniye'de 11 Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayının ardından, 19 Mayıs 2004'te ABD'li Albay Martin Rollinson'u Kuzey Irak'taki Kokpitepe'de çırılçıplak soyarak soruşturma yaptığı iddia edildi, ancak iddialar doğrulanmadı. Ergen, 2006'da emekliye ayrıldı.

Emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz:

PKK ile mücadelede Türkiye, ABD ve Irak arasında eşgüdüm sağlama görevinden alınan emekli Orgeneral Edip Başer'in yardımcısı eski Tunceli Güvenlik Komutanı, emekli Tümgeneral Yaşar Karagöz, CHP'den Bursa milletvekilliği için aday adayı oldu. Tunceli'de görev yaptığı 1997-1999 yılları arasında halk ile askerler arasında sıcak ilişkiler kuran Karagöz'ün görev yaptığı süre içinde, PKK'ya bölgede büyük darbeler vurulduğu belirtiliyor.

DP

Emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu: ,

Adıyaman'da yüzbaşı olarak görev yaptığı dönemde yerel sanatçılardan kurduğu orkestranın hikâyesi, Beynelmilel filmine esin kaynağı oldu. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nda tabur komutanı olarak, 8 bin kişilik üstün düşman kuvvetlerine 800 kişiyle karşı koydu. Magosa Kalesi'ni bir ay savundu, efsanevi subaylar arasına girdi.

Emekli Albay İsmail Kasap:

ODTÜ Makine Mühendisliği'nden mezun oldu. Kara Kuvvetleri 1011 Fabrikası Teknik Müdürü iken aday adayı olabilmek için ordudan istifa etti. DP'den listeye alınmak için taahhüt bekleyen Kasap, başvuruda bulunmadığını, son anda bağımsız aday olabileceğini söyledi.

Emekli Gazi Binbaşı Yusuf Ziya Çol:

Diyarbakır'da çatışma sırasında yaralandıktan sonra emekliye ayrıldı. Çol, Ordu'dan listeye konulması için DYP'ye başvurdu.

MHP

Emekli Tümgeneral Erdal Sipahi:

1 Mart tezkeresi geçseydi, Kuzey Irak'a girecek Türk askerlerinin başında bulunacak komutan olan Sipahi, MHP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na yüksek oy oranıyla seçildi. Sipahi, askeri konularda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye danışmanlık da yapıyor.

Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçaslan:

4 Temmuz 2003'te, ABD askerleri tarafından 11 Türk askerinin başına çuval geçirilen "Süleymaniye Baskını" sırasında, Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı olan Kılıçarslan, Tokat milletvekilliği için MHP'den aday adayı oldu.

Emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan:

Sürekli birincilikleri ve erken terfileri nedeniyle "süper general" olarak nitelenen Atılgan, son olarak Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı olarak görev yapıyordu. Bahçeli'nin hemşehrisi olan Atılgan'ın Osmaniye ya da Adana'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

milliyet




Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs