En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Daha özgür bir Türkiye için çalışıyoruz

6 Ağustos 2011 16:21 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Biz bütün yasakların kaldırıldığı özgür bir Türkiye için mücadele ediyoruz'' dedi.

Tunceli'de gezi ve incelemelerini sürdüren Şahin, Moğultay Mahallesi Kışla Meydanındaki esnafı ziyaret ederek, vatandaşın istek ve sorunlarını dinledi.

Burada, Tunceli'nin tek kadın minibüs şoförü Selda Cangir'in aracına binerek, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki KAMER Vakfını ziyaret eden Şahin, vakfın Tunceli sorumlusu Haskar Erdoğan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Şahin, ziyareti sonrası vakıftan çıkışında Çemişgezek ilçesinde, 1997 yılında Aliboğazı mevkisinde çıkan çatışmada ölen oğlu Ali Yıldız'ın cenazesini almak için gelen anne Sakine Yıldız ve kardeşinin cenazesini almak için 58 gündür açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız ile bir süre görüştü.

Cenazenin aileye teslim edilmesi için Adalet Bakanı ile görüşme yaptığını ve sonucun kısa sürede kendilerine olumlu yönde ulaştırılacağını ifade eden Şahin, ''Adalet Bakanımız ile görüştüm. Bu hafta içinde sizinle görüşeceğini ve iki-üç gün içerisinde de bütün işlemlerin tamamlanacağını ve size hayırlı haberi vereceğini söyledi'' diye konuştu.

2002 yılında Devlet Güvenlik Mahkemelerinin olduğunu anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

''Ben Gaziantep'in ilk kadın milletvekiliyim. Parlamentoya gittiğimizde, 'yalnızca şu Devlet Güvenlik Mahkemelerini kaldırın' diyorlardı, Doğu ve Güneydoğu. Gelinen nokta çok önemli bir nokta. OHAL kalktı. Yani bunların hepsi önemli aşamalar. Bakın biz bütün yasakların kaldırıldığı özgür bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Biz özgür bir Türkiye için bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Geldiğimiz nokta önemli bir nokta ama yeterli bir nokta değil. Allah'ın izniyle şu sivil anayasamızı da hep beraber çıkartırsak daha özgür bir Türkiye için mücadele edeceğiz.''

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Tunceli Çocuk Yuvası, Hacıbektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi'ni ve Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünü de ziyaret eden Şahin, kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hacıbektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Bakan Şahin'e ahşap işleme Pir Sultan Abdal tablosu hediye etti.

Bakan Şahin, gezi ve incelemelerinin ardından Elazığ'a gitmek üzere karayoluyla Pertek'e hareket etti.

A.A.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,942 µs