En Sıcak Konular

İkinci 'sivil' görüntü 30 Ağustos'ta

6 Ağustos 2011 13:18 tsi
Ağustos başında YAŞ toplantıları ile başlayan 'sivilleşme', Ağustos sonunda da sürecek

Ağustos sıcağında devletin zirvesinde 'sivilleşme' rüzgârları esiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın masanın başında tek oturduğu Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısından sonra ikinci 'radikal' adımın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda atılması kesinleşti.

Genelkurmay Karargâhı’nda yapılacak tebrikleri kabul töreninde bu yıl bir ilk yaşanacak. Genelkurmay Başkanı artık ayakta tek başına kutlamaları kabul edip, protokolde kendisinden önce gelen TBMM Başkanı ve Başbakan’ı bekletmeyecek. Önümüzdeki 30 Ağustos’ta yapılacak törenlerin fotoğrafı da netleşti. Genelkurmay Başkanlığı görevine yeni gelen Orgeneral Necdet Özel’in önünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile törene katılması durumunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek olacak. Çiçek, Erdoğan, Özel üçlüsü tebrikleri birlikte kabul edecek. YAŞ toplantısındaki görüntünün tartışmaları sürerken Ak Parti hükümetinin devlet protokolüyle ilgili önemli bir düzenlemeye gittiği ortaya çıktı. ‘Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’ yaklaşık bir yıl önce değiştirildi. Değişiklik 8 Eylül 2010’da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik değişikliğinin getirdiği en büyük yenilik 30 Ağustos töreni kutlamalarında olacak. Genelkurmay Başkanlığı Karargâh Şeref Salonu’nda gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ev sahibi olan ‘ Genelkurmay Başkanı’ ayakta tek başına durarak konuklarını kabul ediyordu. Kutlama sırasında “ Genelkurmay Başkanı” anonsundan sonra Meclis Başkanı, Başbakan dahil bütün konuklar ayakta sırasını bekliyordu. Bu görüntü artık olmayacak.

Değişiklik metni şöyle: ”Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile Zafer Bayramı’nın başkentteki tebrikatında TBMM Başkanı veya Başbakan bulunması durumunda, TBMM Başkanı ve Başbakan tebrikatı koordinatör kurum temsilcisi ile birlikte kabul eder ve önde yer alır.”

Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs