En Sıcak Konular

İsveç'te insafsızlık

6 Ağustos 2011 11:28 tsi
İsveç'te insafsızlık Biletsiz diye trenden indirilen 11 yaşındaki küçük kız çocuğu kayboldu, İsveç ayağa kalktı.

İsveç'in Örebro şehrinden Göteborg şehrine trenle giden 11 yaşındaki kız çocuğu, "biletsiz olduğu" gerekçesiyle bilet kontrolcüsü kondüktör tarafından tek başına trenden indirildi. Daha sonra kaybolan ve gün boyu polis tarafından aranan şansız çocuk İsveç'i ayağa kaldırdı.

Örebro ve Göteborg şehirleri arasındaki Kumla bölgesinde trenden atılan 11 yaşındaki küçük kız, polisin yoğun aramaları sonucu yaşlı bir bayanın evinde bulundu. Kongo'dan İsveç'e sığınmacı olarak geldikleri belirtilen ve annesiz babasız öksüz olan, 22 ve 11 yaşındaki kız kardeşler, Örebro'dan Göteborg'a gitmek için tren bileti aldı.

11 yaşındaki küçük kız tuvalete gitmek için ablasından izin aldı; ancak talihsiz kız tuvaletin yakınlarında bilet kontrolcüsü tarafından durduruldu. Küçük kız yetersiz İsveççe konuştuğu için, biletlerin ablasında olduğunu açıklayamadı ve bilet kontrolcüsü tarafından trenden indirildi.

Yaşlı bir İsveçli bayan tarafından tren istasyonu yakınlarında ağlar vaziyette bulunan talihsiz çocuk, yaşlı bayanın evinde sabahladıktan sonra polise teslim edildi.

Olayın duyulması üzerine İsveç basını ve politikacıları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan İsveç Devlet Demir Yolları SL'e en sert tepki, ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti lideri Håkan Juholt'an geldi. Juholt, "Bunun adı tek kelimeyle aptallıktır. 11 yaşındaki bir kız çocuğu trene biletsiz binse ne olur? İnsan ve çocuk haklarına dünyanın en iyi ülkelerinden biri olan İsveç'te bu olayın olması bizi oldukça utandırmıştır. " diye konuştu.

Bu haber 1,159 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,703 µs