En Sıcak Konular

İspanyol hükümeti: Kriz geçici

5 Ağustos 2011 22:40 tsi
İspanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Elena Salgado, borçlanma maliyetinin yükselmesinden kaynaklanan finans piyasalarındaki krizin geçici olduğunu savundu.

Salgado, İspanya ulusal radyosu RNE'ye yaptığı açıklamada, 21 Temmuz'da AB liderlerinin, Yunanistan'a yardım planıyla ilgili aldığı kararların ve Avrupa Finansal İstikrar Fonu'yla ilgili reformların AB ülkeleri tarafından onaylanıp, yürürlüğe girmesi halinde krizin sona ereceğini ifade etti. "Yatırımcılar, AB ülkelerinin kararlılığını gördüğünde kriz bitecektir" diyen Salgado, "Biz hükümet olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmekte ve reformları gerçekleştirmekte tüm kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Finans sektöründeki reformların tamamlanması eylül ayı başında gerçekleşecek gibi gözüküyor" açıklamasında bulundu.

Bu arada, tatilini erteleyen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun, gün boyunca Başbakanlık konutunda çalışmalarına devam ettiği, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi. Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Zapatero ve Berlusconi'nin "avro bölgesinde borçlanmalar üzerine finans piyasalarındaki spekülasyonları anlaşılması zor olarak gördükleri" ifade edildi. Gerek Zapatero gerekse Berlusconi'nin, 21 Temmuz'da alınan kararların "en kısa zamanda" AB ülkeleri tarafından uygulanmasını istedikleri kaydedildi. Zapatero'nun Sarkozy ile görüşmesinde de benzer konuların konuşulduğu ve "avro bölgesinde istikrarın savunulmasında kararlılık gösterilmesi hususunda" hemfikir olunduğu açıklandı.

MUHALEFET, ERKEN SEÇİMLERİN DAHA DA ERKENE ALINMASINI İSTİYOR

Öte yandan, ana muhalefetteki Halk Partisinin lideri Mariano Rajoy, 20 Kasım'da erken genel seçime gidecek olan İspanya'da mevcut krize karşı önlem alıp, siyasi kararlılığını göstermesi gerektiğini savunup, genel seçimlerin 20 Kasım'dan daha erken bir tarihe alınmasını istedi.

Borçlanma krizinden dolayı 2010'un mayıs ayından bu yana en kötü haftasını yaşayan Madrid borsası IBEX 35 ise günü yüzde 0,18'lik düşüşle 8 bin 671 puandan kapattı.

aa

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs