En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den Tunceli'de tarihi çağrı

5 Ağustos 2011 22:33 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Toplumsal huzur ve barış, bütün, bölgenin huzur ve barışından geçer'' dedi.

Helikopterle Elazığ'dan Tunceli'ye gelen Bakan Şahin, Tunceli Valiliği önünde Vali Mustafa Taşkesen, ilçe kaymakamları, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek ve diğer yetkililer tarafından karşıladı.

Daha sonra Vali Mustafa Taşkesen ve ilçe kaymakamları ile toplantı yapan Bakan Şahin, Valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bakanlığımız şu anda beş genel müdürlüğü olan icracı bir bakanlığa dönüştü. Her ilimizi ziyaret edip, kurumlarımızı inceleyip 2012 eylem planımızı oluşturuyoruz. Bu çerçevede Tunceli'deyiz. Valimiz ve ilçe kaymakamlarımızla toplantı yaparak, her ilçenin sosyal politikalar alanında Tunceli adına neler yapılması gerektiğini dinleyeceğiz. Çünkü sosyal politikalar üretilebilmesi ve makro ölçüde çözümlerle beraber yerel çözümler çok önemli. Mikro ölçekli o bölgeye ait o yöreye ait sorunlara çözüm odaklı bakabilmek önemli. Onun içinde buradaki mülki amirlerin yaşadıkları sorunları yerinde görebilmemiz ve buna göre de kendi eylem planlarımızı oluşturmamamız gerekiyor.''

Valilik ziyaretinin ardından Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'i makamında ziyaret eden Şahin, burada yaptığı konuşmada ise kalkınmanın bir bütün olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Herkesin kendi görev alanı içerisinde hizmetlerini yaptı zaman halkın yaşam kalitesi artacaktır. Ve burada insanımız kazanacaktır. Ülkemiz kazanacak, Tunceli kazanacak. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, görev alanımız içerisine giren Sayın Başkanımız ve Valimizle her türlü işbirliğine hazırız. Önce insan diye yola çıktık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışının içerisine baktığımız zaman, her türlü kırmızı çizgileri, her türlü ayrımcılığı reddeden politikaları hayata koyma gayreti içerisindeyiz. Etnik milliyetçiliği, bölgesel milliyetçiliği ve dinsel milliyetçiliği yok eden insanı eşrefi mahlukatı bireyi güçlendiren politikayı önemsiyoruz. Bu manada da hem Tunceli adına hem ülkem adına yapılacak ne varsa bakanlığım göre alanı içerisinde buna hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Toplumsal huzur ve barış, tüm bölgenin, bütün bölgenin huzur ve barışından geçer. Tunceli ne kadar mutluysa Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla o kadar mutludur. Biz 780 bin kilometreyi aynı mesafede görüyoruz. Biz 74 milyon insanımızı, her bir bireyi birinci sınıf vatandaş olarak görmek istiyoruz. Bu gayretle politikalarımızı üretiyoruz.''

Tunceli Bedensel Engelliler Derneği ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek görüşme yapan Bakan Şahin ardından Grand Şaroğlu Otel'de verilen iftara katıldı.

Bu arada, Vali Taşkesen Bakan Şahin'e Valilik ziyaretinde bir vazo ve Tunceli'nin organik ürünlerinden kuru fasulye ile dut hediye etti.

aa

Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs