En Sıcak Konular

DP'nin DYP'ye katılımı kabul edildi

27 Mayıs 2007 13:53 tsi
DYP 2. Kongresi'nde DP'nin DYP'ye katılımı onaylandı. Başka partilerin kabulü için de Genel İdare Kurulu'na yetki verildi. Bu madde de ANAVATAN'ın DYP'ye katılımını sağlayacak.

DYP'nin 2. Olağan Büyük Kongresi çalışmalarına başladı. Kongrede, DYP ve ANAVATAN birleşmesinin ilk adımı olarak DYP'nin DP adını alması ve amblemini değiştirmesi başta olmak üzere bazı tüzük değişiklikleri gerçekleştirilecek.

Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan kongrede Divan Başkanlığına Turan Arınç seçildi. Kongre, İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. DYP Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz yaptığı açılış konuşmasında, ihtilallerin, muhtıraların, içerdeki ve dışardaki ihanet çetelerinin yok edemediği DP'nin 47 yıl sonra yeniden millete hizmet için yola çıktığını ifade etti. DP'nin hiçbir milli ve manevi meseleyi istismar etmeyeceğini ifade eden Yavuz, şöyle konuştu: ''Bugünkü iktidar sadece DP misyonunun yaptıklarını satıyor. İktidara oy vermek için tek bir neden göremiyorum. AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce 'türban bizim namusumuzdur' demiştir. Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna sahip olmalarına rağmen 4,5 yılda bu sorunu çözemediler.''

2 SAAT GEÇ BAŞLADI

Kongre salonu, tüzük değişikliği yapılacağı için sadece delegelere yönelik hazırlandı, ancak kongreye partililerin de gelmesi nedeniyle salonda sıkışıklık yaşandı. Ayrıca kongrenin yapıldığı Büyük Anadolu Oteli'ne giden yolda da trafik sıkıştı. Delegeler partililer ve basın mensupları otele belirli bir noktadan sonra yürüyerek ulaştılar. Kongre bildirilenden 2 saat geç başladı. Kongre salonunda DYP ve DP genel başkanlarının resimleri asıldı.

DP'NİN DYP'YE KATILIMI KABUL EDİLDİ


Olağanüstü kongrede, ANAVATAN'a yakın isimler tarafından kurulan Demokrat Parti Kurucular Kurulu'nun aldığı DYP'ye katılım kararı okundu. Kararın, kongre tarafından kabul edilmesi ile DP, DYP'ye katılmış oldu. Kongrede ayrıca kongrede, başka partilerin kabulüne ilişkin GİK'e yetki verildi. Bu madde, Anavatan Partisi'nin gelecek hafta gerçekleştireceği kongrede DYP'ye katılımına olanak sağlayacak.

Kongreye, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keçeciler, Sibel Çarmıklı, Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş ile Bitlis milletvekili Edip Safter Gaydalı da katıldı. Kongrede, isim ve amblem değişikliği ile GİK üyelerinin sayısının artırılmasına ilişkin tüzük komisyonu da oluşturuldu. Ayrıca gündemde yapılan değişiklikle Genel Başkan Mehmet Ağar'ın konuşması kongrenin sonuna alındı.



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,699 µs