En Sıcak Konular

Fatih Akın'a Kiliseler Birliği, Ekümenik ödülü verdi!

27 Mayıs 2007 10:16 tsi
Fatih Akın'a Kiliseler Birliği, Ekümenik ödülü verdi! Cannes Film Festivalinde ’Altın Palmiye’ için yarışan yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi, Kiliseler Birliği’nin "Ekümenik Jüri Ödülü"ne layık görüldü.

60’ıncı Cannes Film Festivalinde ’Altın Palmiye’ için yarışan yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi, dün Kiliseler Birliği’nin "2007 Ekümenik Jüri Ödülü"ne layık görülerek festivalin ilk ödülünü aldı.

Başrollerini Nurgül Yeşilçay, Hanna Schygulla, Tuncel Kurtiz, Patrycia Ziolkowska, Baki Davrak ve Nursel Köse’nin paylaştığı filme verilen bu ödülün gerekçesi şu cümleyle açıklandı.

"Türk-Alman yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi Türkiye ve Almanya arasında bir köprü kurarak iki ailenin portresiyle dramlarını birleştirip en iyi şekilde ekrana aktardığı için "Ekümenik Jüri Ödülü’ne layık görülmüştür."

 

Ekümenik Jüri ödülü, Hristiyan dini kuruluşları tarafından 1974’ten beri veriliyor. Jüri heyeti, 6 kişiden oluşuyor. Filmin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay ekip olarak çok mutlu olduklarını belirtip "İnşallah bununla kalmaz Altın Palmiye ödüllerinden de iyi haberler verirsiniz" dedi. Cannes’da ortak kanı "Yaşamın Kıyısında"nın, bu geceki kapanış töreninden de eli boş dönmeyeceği yolunda...

AKIN PAYLAŞILAMIYOR

Türk-Alman ortak yapımı olan “Yaşamın Kıyısında” isimli filmi ile bu yıl Altın Palmiye için yarışan Fatih Akın, Almanlarla Türk sinemacılar arasında sorun oldu. Almanlar, Fatih Akın’ı Alman vatandaşı ve Alman yönetmen, yaptığı filmi ise Alman yapımı bir film olarak lanse ediyor. Cannes Festivali’nin resmi katalogunda Türk Yönetmen olarak belirtilen Fatih Akın, Almanya’nın basılan kataloglarda Alman vatandaşı olarak geçiyor. Bazı Almanların Türk pavyonlarına gelerek Fatih Akın’ın bir Alman vatandaşı filmin de Alman filmi olduğunu iddia etmesi üzerine, Türk sinemacılar “Fatih isminde bir Alman duymadık” diye yanıt verdi. Filmin başrolündeki Nurgül Yeşilçay da, eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Film Festivali, dünden itibaren derin bir sessizliğe gömüldü. Sinemacılar yavaş yavaş ülkelerine geri dönmeye başladı.

 

Hürriyet 



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs