En Sıcak Konular

Meral: Türkiye'de kriz yok; çok sağlam bir yapımız var

4 Ağustos 2011 23:44 tsi
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, "Türkiye'de kriz yok, çok sağlam bir yapımız var." dedi.



Çorum Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) davetlisi olarak Çorum'a gelen TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Meral, ilk olarak Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Burada bazı fabrikaları gezen Meral, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz'i de ziyaret etti.

HİTİTSİAD'ın yeni binası da Yavruturna Mahallesi'nde dualarla açıldı. Açılışa Rızanur Meral, Çorum Valisi Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı katıldı. Dernek binasını gezen davetliler daha sonra HİTİTSİAD tarafından verilen iftar yemeğine katıldı.

Anitta Otel'de düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşan HİTİTSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli, "Yeni açtığımız merkezimizde derslikler, bilgisayar laboratuvarı, proje ofisi, konferans ve toplantı salonları bulunmaktadır." dedi. Benli, yeni merkez hakkında da bilgi verdi.

TUSKON Başkanı Meral ise, Türkiye'nin tarihte görülmemiş bir itibara sahip olduğunu vurgulayarak, "Gelişen dünyada sivil toplum kuruluşlarının gerçekten çok önemli bir yeri var ve şunu belirtmeliyim ki ülkemizin tarih boyunca dünyada itibarının bu kadar büyük olduğu hiç görülmemiştir. Türkiye çok önemli bir noktaya geldi. 32 milyar dolarlık bir hacimden 132 milyar dolara yükseldi. Dünya çok geniş artık biz her yerde oynamalıyız, dar çerçevede kalmamalıyız." şeklinde konuştu.

Meral, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ne zaman yurt dışına çıksa yanlarında en az 100 iş adamı götürüyor. Bu ne demektir, karşımıza büyük iş imkanları çıkıyor demektir. İş yaptığımız ülkelerin en çok dikkatlerini çeken bizim kültürümüz olmuştur. Bizde sevgi, saygı, hoşgörü, diyalog gibi önemli şeyler var. Ben Çorum'a seneler önce gelmiştim ve şimdi görüyorum ki çok gelişimiş ve büyümüş sanayiniz çok iyi durumda ve inşallah daha da iyi olacak. Buralarda hala Osmanlı kokuyor, buralar Anadolu, bu insanlar ciddi müteşebbislerdir, girişimcilerdir."

Meral, "Dünyada sorun varken bizde büyüme var. Avrupa'da sorunlar yaşanırken Türkiye kendini her daim yenilemekte ve geliştirmekte. Dünyada 26'ncı ekonomide olan ülkemiz şimdi 16'ncı ekonomiye sahip ve hedefimiz 10'ncu ekonomi Allah'ın izni ile olacaktır."

Meral, ''(Türkiye'de kriz var mı, olur mu?) tartışması var. Allah'a şükür Türkiye'de kriz yok, çok sağlam bir yapımız var. Kriz olan ülkelere bakın, kriz devletlerin zafiyetinden kaynaklanıyor. Ülkemizde 2001'de yaşanan krizin sebebi o atılan anayasa kitapçığı değildi, devletin mali yapısının zayıflaması, finansal kurumların çok kötü durumda olmasıydı. Yunanistan'ın şu an ki hali Türkiye'nin eski halini hatırlatmakta. Benzer durum var Amerika'da var, borcu yükseltemese maaş da ödeyemeyecek durumdaydı, borç aldı ve maaşları ödeyebildi." diye konuştu.

Meral, "Bir diğer konu da Türkiye demokratikleşiyor. Artık yeni anayasa çalışmaları gördüğümüz yenilikler bizi de çok memnun ediyor. Demokrasinin etkisi ticarete sanayiye de yansıyor." ifadelerini kullandı. Siyasi istikrarın kendilerine çok şey kattığına da vurgu yapan Meral, yeni anayasa yapılmasının ekonomiye de yansıyacağını belirtti.

Program sonrasında TBMM İdare Amiri Uslu tarafından Meral'e hediye takdim edildi.

(CİHAN)

Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs