En Sıcak Konular

5. Dalga geldi

4 Ağustos 2011 21:15 tsi
5. Dalga geldi Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun 34. ve son haftasında Denizli'de oynan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında Galatasaray’ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenildi.

Ayrıca savcılık, Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçlarını inceleme altına aldı.

Galatasaray'da yapılan aramaların 5 yıl önceki Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğu belirtiliyor.
Arama kararının, Fenerbahçe'nin son maçta şampiyonluğu kaybettiği, Galatasaray'ın ise ipi göğüslediği 2005-2006 sezonuyla ilgili olduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturma ve aramalarda 1-1 biten Denizlispor - Fenerbahçe maçında Galatasaray'ın teşvik primi gönderdiği iddialarına ilişkin alındığı öğrenildi.

1,5 milyon dolar teşvik primi iddiası

Emniyet güçleri, 2005-2006 sezonunun 34. haftasında Fenerbahçe'nin Denizlispor ile karşılaştığı maçla ilgili belge arıyor. Ayrıca söz konusu karşılaşma ile ilgili Galatasaray'ın Denizlispor'a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası araştırılıyor.

2005-2006 SEZONU İNCELEME ALTINDA

Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçları savcılık tarafından inceleme altına alındı. Bilindiği gibi o sezon son haftaya averajla Galatasaray'ın önünde lider olarak giren Fenerbahçe 16 dakika uzayan maçta Denizlispor ile 1-1 berabere kalmış ve ezeli rakibine şampiyonluğu kaptırmıştı. Bu karşılaşma ile ilgili başta Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere çeşitli çevreler Galatasaray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasında bulunmuştu. Hatta şike soruşturmasında tutuklanan Aziz Yıldırım, savcı Mehmet Berk'e "Size o sezonun son 6 haftasında neler oldu anlatayım" demişti.

ARAMALARDA İKİ AYRI NEDEN VAR

Sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde yapılan aramalarda iki ayrı neden var.

1) 2007 yılında Bülent Tulun'un dönemin başkanı Özhan Canaydın'a yazdığı mektup. Mektupta "Sayın Başkanım, transferlerde usulsüzlük var, paralar boşa harcanıyor" yazdığı öğrenildi.

2) Gazeteci Tahir Kum'un, savcı Mehmet Berk'e 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin "ihbar" kabul edilerek soruşturmaya Galatasaray Kulübü de dahil oldu. Bu nedenle de gerekli belgeleri almak üzere sarı-kırmızılı kulüpte Bülent Tulun'un evinde aramalar yapıldı.

Bu arada bir iddia da aramaların Bochum Savcılığı'nın geçen yıl başlattığı 'Bahis skandalı' ile ilgili olduğu yönünde.



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs