En Sıcak Konular

Şike depremi Galatasaray'ı da vurdu

4 Ağustos 2011 15:36 tsi
Galatasaray'da yapılan incelemeler sonrasında tüm 2005-2006 sezonunun maçlarının mercek altına alındığı öğrenildi.

Şike soruşturması kapsamında Galatasaray'a yapılan operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Galatasaray'da yapılan arama ile birlikte şike soruşturması kapsamında 2005-2006 sezonunun maçlarının tümü mercek altına alındı.

Galatasaray'ın açıklaması

Galatasaray Kulübü, sarı-kırmızılı kulübün Metin Oktay Tesisleri'nde arama yapıldığına dair haberler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun, gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar. Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya Tesisleri'nde emniyet mensuplarıyla bir araya gelmiştir."

Sedat Doğan'ın açıklaması

Sedat Doğan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Doğan, Bülent Tulun'un bu sabah güvenlik güçlerinden davet aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu davet çerçevesinde Bülent Tulun, Türk Telekom Arena'da bazı görüşmeler yaparken güvenlik güçlerine yardımcı olmak üzere Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gitti. Bülent Tulun'un aleyhinde şu anda herhangi bir tutuklama ya da gözaltı kararı yok, tamamen tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Daha önce kendisi tarafından bir yere yazılmış olan bir belge, 2007 yılına ait... Bu konuda bilgi veriyor güvenlik güçlerine. Biz de Galatasaray Spor Kulübü olarak, hangi konuda destek olabileceksek, gerek güvenlik güçlerine, gerekse savcılığa bu konuda destek olmak istiyoruz."

Galatasaray Kulübü binasının, Türk Telekom Arena'ya yeni taşındığını, tesislere ilişkin bir arama kararı olmamasına karşın güvenlik güçlerini kendilerinin davet ettiğini kaydeden Sedat Doğan, "Bülent Tulun da dün yeni bir eve taşındı. Bu eve ilişkin arama kararı olmamasına rağmen Bülent Tulun, güvenlik güçlerini kendi evine davet etti. Bülent Tulun'un ve Galatasaray Kulübü Başkanı'nın talimatıyla güvenlik güçlerini biz davet ediyoruz, güvenlik güçlerine yardımcı olmak istiyoruz. 2007 yılına ilişkin ve kulübün iç işleriyle ilgili bir durum bu. Belgeyi ben de bilmiyorum. Şikeyle ilgili değil, tamamen kulübün iç işleriyle ilgili bir belge olduğu ifade ediliyor" diye konuştu.

Sedat Doğan, bir gazetecinin, Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son haftasındaki Denizlispor-Fenerbahçe karşılaşmasına ilişkin bir belgenin arandığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise "Hayır, bu belge mektup niteliğinde olan bir belge. Bülent Tulun'un tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Şikeyle alakalı bir şey değil, tamamen tali bir konu ve kulübün iç işleriyle ilgili bir konu. İki adreste arama yok, biz davet ettik. 'Kulüple ilgili bizim verebileceğimiz bir belge, bir şey varsa, biz bunları vermek istiyoruz' diyerek güvenlik güçlerini davet ettik" dedi.

Doğan, başka bir soru üzerine ise mektubun kime yazıldığını bilmediğini ifade etti. Galatasaray Kulübü yönetimini endişelendirecek bir durumun ortada olmadığını vurgulayan Doğan, "Ne bizim, ne de bizden önceki yönetimlerin gocunacak bir şeyi var" şeklinde konuştu.

Savcı talimatıyla

Bu arada DHA Galatasaray tesislerindeki aramaların "Şike soruşturması" kapsamnda savcı Mehmet Berk'in talimatiyla yapıldığı belirtildi.

DENİZLİSPOR MAÇI İDDİALARI

Polisin "2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan Denizli - Fenerbahçe maçı için teşvik primi gönderildiği" iddialarıyla ilgili olarak hareket ettiği öne sürülüyor. İddialara göre şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk'e gönderilen ve Galatasaray'ın Denizlispor'a Fenerbahçe maçı için teşvik primi gönderdiğini gösteren bir belge üzerine emniyetin harekete geçtiği söyleniyor. 

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs