En Sıcak Konular

TSK'dan atılanlara kimlikleri verilmeye başlandı

4 Ağustos 2011 14:47 tsi
Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları ile ordudan ihraç edilen subay ve astsubaylar, iade-i itibar yasası meclisten geçtikten sonra haklarının iade işlemleri bir bir yerine getiriliyor.

Yasanın ardından bin 500 civarındaki mağdur, Mart ayından itibaren Milli Savunma Bakanlığı'na başvurarak göreve dönme isteğinde bulundu. Başvurusu olumlu bulunanların bir kısmı herhangi bir devlet kadrosunda memur olarak çalışmak, bir kısmı ise emekliliğini istedi.

Süreç içinde mağdurlar, TSK küvet komutanlıklarına derecelerinin belirlenmesi ve kimlik kartlarının çıkarılması için başvuruda bulundu. Mağdurlar, başvuru ile birlikte aile fertlerinin güncel fotoğraf ve kimlik bilgilerini de vererek askeri kimlik kartlarını da istedi. Başvurunun ardından, yıllar önce ellerinden basit gerekçelerle alınan kimlik kartları verilmeye başlandı.

Bu kimlik kartlarla beraber, yıllardır ellerinden alınan hakları da iade edilmiş oldu. Bu kartların sahipleri, silah alabilecek, ordu evlerine girebilecek ve benzeri haklardan yararlanabilecek.

14 YIL SONRA KİMLİĞİNE KAVUŞTU

Kimliğine kavuşanlardan biri de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Donanma'da astsubayken 28 Şubat sürecinden disiplinsizlik gerekçe gösterilerek ordudan atılan Mehmet Atmaca. Atmaca, 14 yıl önce elinden alınan askeri kimlik kartına bugün itibarı ile tekrar kavuştu. Özel bir şirkette çalışan Atmaca, "Basit gerekçelerle 14 yıl önce haklarımız ve kimliğimiz ellimizden alınarak kapı önüne konulduk.Geçen süre içinde aile olarak hem maddi hem de manevi olarak çok zor günler geçirdik. Haklarımızın iade edileceğini hiç beklemiyorduk. Şimdi 14 yıl önce elimden alınan kimlik kartıma tekrar kavuştum. Aile olarak çok mutluyuz. Emeği geçenlerden Allah razı oldun." dedi.

Atmaca, geriye dönük maddi haklarının da bir gün iade edileceğine artık daha çok emin olduğunu sözlerine ekledi.

ARTIK ASKERİ KİMLİKLİ PAZARCI

Askeri kimliğine kavuşan mağdurlardan biri de görevden atıldıktan sonra karakolun yanındaki pazarda gözlemecilik yapan Kandıra eski Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Muhsin Polat. 13 yıl önce görevinden atılan Polat, aldığı askeri kimlik kartı ile pazarcılığa devam ediyor. Polat, tayini çıkana kadar pazarda çalışmaya devam edeceğini söyledi. Polat, "Artık çok mutluyuz. Yavaş yavaş pazardaki arkadaşlarıma veda etmeye başlıyorum. Hakların iadesi bizim için hayaldı. Şimdi gerçek oldu." dedi.

45 GÜN İÇİNDE GÖREV YERLERİ DE BELLİ OLACAK

Ordudan atılanların çalışmak isteyenlerin yerleri de 1,5 ay sonra belli olacak. Mağdurlar, başvuru formunda tercih ettikleri devlet kurumlarından uygun görülen yerlere ataması yapılacak. İkamet ettiği ilde olduğu gibi, başka bir ile de tayin isteyebilecekler.

Cihan



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs