En Sıcak Konular

Arınç, Destici'yi kabul etti

4 Ağustos 2011 13:53 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Terörün acısını her gün yüreklerimizde hissediyoruz. Terörle mücadele için önerilerde bulunulması, ortak bir platform, ortak bir düşünce ve eylem birliğine geçilmesi fevkalade önemli'' dedi.Makamında, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyeti kabul eden Arınç, yaptığı konuşmada, BBP Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa seçilen Destici'yi daha önce telefonla arayarak, hayırlı olması temennisinde bulunduğunu belirterek, yüz yüze görüşmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Bülent Arınç, Destici'nin bir dizi ziyaret kapsamında kendisini de ziyaret ettiğini anımsatarak, bazı konularda kendisini bilgilendireceğini de söyledi. Arınç, şunları söyledi:

''Büyük Birlik Partisi, düşüncesi, fikri olan, milletimiz ve memleketimiz için olumlu, hayırlı düşüncelere sahip bir partidir. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizin emaneti olan bir partimiz. Türkiye'de ses getiren, güçlü teşkilatı ile bugüne kadar yılmadan ilkeli siyasetle sürdürdükleri çalışmaları hepimizin takdirlerini kazanmıştır.

Bundan sonra da Büyük Birlik Partisi'nin yoluna daha güçlü adımlarla, başarılarla gideceğine inanıyorum.''

Ziyaret sırasında terör konusunun ele alındığını belirten Arınç, Türkiye'nin önemli bir konusuna öncülük ettiği için Destici'ye teşekkür etti. Terörün Türkiye için büyük bir tehlike olduğuna işaret eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terörün acısını her gün yüreklerimizde hissediyoruz. Terörle mücadele için önerilerde bulunulması, ortak bir platform, ortak bir düşünce ve eylem birliğine geçilmesi fevkalade önemli. Büyük bir ihtiyacı karşılıyorsunuz, umarım başarılı, güzel sonuçlar çıkar, netice alıcı, terörle mücadele yöntemi konusunda ortak bir işbirliği oluşur. Bana verilen dosyayı dikkatlice inceleyeceğim.''

-''BASIN YAYINA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR''-

Mustafa Destici de kabulden dolayı Arınç'a teşekkür etti ve terörle mücadele konusunda TBMM'de grubu bulunmayan partilerle bir dizi görüşme yaptıklarını hatırlattı.

Destici, daha önce Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüklerini anımsattı.

Bütün siyasi partilerin, terörün yok edilmesini istediklerini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Kamuoyunda yanlış bir algı var; özellikle Meclisteki siyasi partilerimizle ilgili, bir araya gelip bu konular konuşulup uzlaşılıp ortak bir akıl oluşturulmayınca sanki orada bir parti menfaati, ülke menfaatinin önüne konulmuş gibi, birbirini suçlayıcı şeylerle hak etmedikleri bir intiba da oluşuyor toplumda. Halbuki terörü yok etmemiz için biz biliyoruz ki, bütün siyasetçilerimiz, bürokrasi, sivili, askeri ile toplum, millet bir araya gelmeli, ortak bir akıl oluşturulmalı, ortak bir proje çıkmalı ve bunu da en üst düzeyde bir mücadele azmiyle artık bundan kurtulmamız lazım. Çünkü bunun Türkiye'ye verdiği zarar, sadece her gün verdiği şehitlerle kalmıyor, milli ekonomimize çok büyük zararı var, 1200 yıllık kardeşliğimize sıkılmış bir kurşun.

Türkiye'de yaşayanların dışında Türk-İslam coğrafyasında yaşayanların da bizden beklentisi var. Türkiye içerideki problemleriyle uğraşırsa dolayısıyla dışarıya bakması biraz daha güçleşiyor. Bütün bunlardan dolayı terör devam ediyor. Türkiye'nin bu terör belasından kurtulması lazım. Terörün sadece güvenlik boyutu yok, özellikle psikolojik yönü noktasında basın yayına büyük görevler düşüyor. 27 yıldır Türkiye'nin basın yayını çok iyi kullandığı söylenemez; özellikle bazı televizyon kanallarında terörün sanki reklamı yapılıyor gibi her gün terör haberlerinin verilmesi ve bunun sürekli şekilde gösterilmesi. Eğer Türkiye terörü yenecekse burada etkin bir mücadelenin en önemli ayaklarından birisi, terörün psikolojik yönüyle savaşmaktır. Bunda da en etkili kurum televizyonlardır, basın yayındır.''

Destici, terörle mücadele için hazırladıkları raporu Başbakan Yardımcısı Arınç'a sundu.

Gelecek günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceklerini söyleyen Destici, daha sonra tüm siyasi partilerden aldıkları görüşleri bir rapor haline getirerek, hükümete sunacaklarını belirtti.

aa

Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,488 µs