En Sıcak Konular

CHP'den ilk seçim mitingi

27 Mayıs 2007 06:07 tsi
Seçimlerde DSP ile işbirliği kararı alan CHP, seçim kampanyasını Mersin'den başlattı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in de katıldığı mitingte, 22 Temmuz'daki seçimlerin Türkiye için kader seçimleri olacağını söyleyen Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

CHP lideri Baykal ile DSP lideri Sezer, CHP'nin seçim öncesi ilk mitinginde yan yanaydı.
 
Miting alanı Türk bayraklarının yanı sıra CHP ve DSP bayraklarıyla da donatıldı. CHP'nin merkez sağdan transfer ettiği İlhan Kesici de Baykal'ın yanındaydı.
 
Baykal, 22 Temmuz'da halkın Türkiye'yi kimin yöneteceğine değil, nasıl bir Türkiye olacağına karar vereceğini söyledi.
 
Baykal, "Ne Cumhuriyetten ne de demokrasiden vazgeçeriz. Elbette Cumhuriyetimizi sahipleneceğiz, elbette demokrasimizi daha ileri götüreceğiz. Demokrasinin olanaklarını kullanarak Cumhuriyeti tahrip etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.
 
CHP lideri, "Devletle milleti birbirinin karşısına getirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz, devlet de millet de bizimdir" dedi. Baykal, halkın isteği üzerine, CHP ile DSP'nin seçim işbirliği kararı aldığını belirterek, "Millet istedi, biz birleştik. Şimdi sıra sizde" dedi.
 
  PROTESTOCUYA DAYAK
Mersin mitingiyle moral toplayan CHP lideri Baykal, Adana'da kebap yediği lokantadan çıkışta bir kişinin protestosuyla karşılaştı. Protestocu partililer tarafından dövüldü. Mersin'deki seçim mitinginin ardından, DSP lideri Zeki Sezer ve partililerle birlikte Adana'da kebapçıya giden Baykal, çıkışta bir vatandaş tarafından protesto edildi. Baykal cevap vermedi, otobüse binip havaalanına hareket etti. Bu sırada çevredekilerin uzaklaştırdığı protestocu tepkisine devam edince partililer tarafından dövüldü. Dayak yiyen kişiyi polis kurtararak olay yerinden uzaklaştırdı.
 
Erdoğan'ı eleştirdi
 
Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Deniz Baykal, AKP iktidarı döneminde devlet kurumları arasındaki uyumun bozulduğunu savundu.
 
Başbakan ile cumhurbaşkanı arasında Ege'deki tatbikatlar sırasında gözlenen soğukluğa dikkat çeken Baykal, "Üç saat yan yana oturdular. Sayın Sezer'e saygı bile sunmadı. Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Anayasa değişikliğini incelemek için, 'Cumhurbaşkanı niye süresini sonuna kadar kullandı' diye eleştiriyor. Cumhurbaşkanı, Anayasa'nın verdiği yetkiyi kullanıyor. Sana ne? Sen kim oluyorsun? Cumhurbaşkanıyla, Anayasa Mahkemesi'yle, yargı organlarıyla hepsiyle kavgalı..." dedi.
 
Baykal, Türkiye'nin ağır bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu da söyledi, "Türkiye Iraklaştırılmak isteniyor" dedi.
 
CHP lideri, bu süreçte hükümetin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni suçladığını öne sürdü: "Hükümet ne yapıyor? TSK'yı suçluyor..."
 
CHP'nin icraatları ne olacak?
 
Baykal, iktidara geldikleri taktirde neler yapacaklarını da anlattı. CHP lideri, "halkın işsizlik ve yoksulluk baskısı altında ezildiğini, bu gidişe 'dur' diyeceklerini" belirterek, adil bir ekonomi, kalkınma, sanayi politikası uygulayacaklarını söyledi.
 
Ülkede 1 milyon insanın açlık, 20 milyon insanın da yoksulluk sınırında yaşadığını anlatan Baykal, "yoksullukla mücadelenin Ramazan ayında poşet dağıtarak ya da kömür yardımıyla yapılamayacağını" kaydetti.
 
İhtiyacı olan her aileye "yoksulluk katkısı" yapacaklarını kaydeden Baykal, eğitim ve sağlıkta da sorunları çözmeye yönelik projeleri bulunduğunu anlattı.
 
Yeşil kart uygulamasına son vereceklerini, herkesin nüfus cüzdanıyla devlet kurumlarından sağlık hizmeti alabileceği vaadinde bulunan "Bu, sizin devlet sözleşmeniz, vatandaşlık tapunuzdur. Bu belge, her vatandaşın, devletten hakkı olanı istemesi için yeterli bir belgedir. Başka bir belgeye gerek yok. Partiden tavsiye almaya, milletvekilinin önünde diz çökmeye gerek yok" diye konuştu.
 
CHP lideri Baykal, iktidara geldiklerinde milletvekili yasama dokunulmazlığını da kaldıracaklarını da söyledi.
 
Seçim mitinginden notlar...
 
Miting alanına Baykal'ın gelişinden önce, sanatçılar Sadık Gürbüz, Onur Akın, Edip Akbayram ve Ayten Alpman şarkılarıyla alanda bulunanlara seslenirken, pop müzik sanatçısı Çelik de mitinge katılanlarla birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.
 
Miting alanında oluşturulan platformda, büyük boy "Görev verdiniz birleştik, sıra sizde" pankartı dikkat çekerken, alanda bulunanların ellerinde Türk bayrakları ve 6 oklu CHP bayraklarının yanı sıra bazı vatandaşların da güvercin amblemli DSP bayrakları taşıdığı dikkati çekti.
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, alandakileri kısa konuşmasıyla selamladı. Baykal, konuşmasına başladığında ise platformdan inerek, miting, meydanda izledi.
 
Baykal'ın konuşması öncesinde, "10. Yıl Marşı" çalınırken, miting alanında "Seni cumhurbaşkanı görmek istiyoruz", "Güneş doğacak, ampuller sönecek", "Ne bende, ne anamda, gitme sırası sende" pankartları dikkat çekti.
 
Deniz Baykal'ın konuşması sırasında, sık sık "Başbakan Baykal", "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atılırken, alanda bulunanların, CHP liderinin konuşmasının, terörle ilgili bölümlerinde de "Kahrolsun PKK" diye bağırdıkları duyuldu.
 
Bir kişi kalp krizi geçirdi
 
Bu arada, miting sırasında kalp krizi geçiren Mahmut Saçmalı (54) isimli vatandaş kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
 
Miting alanında bulunan 112 Acil Servis ekiplerince Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Saçmalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Bu haber 257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,037 µs