En Sıcak Konular

Ortadoğu'da gerginlik artıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Ortadoğu'da gerginlik artıyor Hamas, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da yürüttüğü operasyonlar ve Hamas liderlerine yönelik ölüm tehditlerine karşı, “Liderlerimize zarar gelirse, İsrail, Gilad Şalit'i unutabilir” açıklamasını yaptı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyda, “İsrail'de intihar eylemleri an meselesi ve roketlerimiz Aşkelon'un bile ilerisine gidebilir” dedi. Ubeyda, intihar ve adam kaçırma eylemlerini yeniden başlatacaklarını da söyledi.Hamas'tan yapılan bir açıklamada da aynı konu işlendi.

Hamas, Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve hareketin diğer liderlerine herhangi bir zarar gelmesi durumunda, bundan İsrail'in sorumlu tutulacağı belirtilirken, “Programlı İsrail saldırıları ve Başbakan'ın evinin korumalarının karakolu 2. kez vurularak, tüm kırmızı noktalar geçilmiştir” denildi.

Açıklamada, hareketin liderlerini saf dışı bırakmak amacıyla sık sık tekrarlanan İsrail tehditleri yanı sıra, bugün Batı Şeria'da tutuklanan Hamaslı bakanlardan Vasfi Kabaha da dahil olmak üzere, Filistinli parlamenterlerin ve bakanların tutuklanması kınandı.

Tüm Filistinli direniş örgütleri, İsrail işgaline karşı bir olmaya ve ortaklaşa saldırılar düzenlemeye çağrıldı.

Açıklamada, “İsrail, bir tek dilden anlıyor, o da zor kullanmak. Filistin halkına yönelik geceli gündüzlü mezalimlerinin karşılığını ödemeliler” denildi.

Hamas hareketinin açıklamasında, aylardır Filistin halkının kanının döküldüğü hatırlatılarak, İsrail güçlerine karşı ateşkes olmayacağının da altı çizildi.

Arap Birliği ile Arap parlamenterlerini İsrail'in Hamaslı bakan ve milletvekillerine yönelik eylemlerine açık ve ciddi bir tavır almaya çağıran Hamas açıklamasında, uluslararası kamuoyu ve insani yardım örgütlerine de seslenilerek, hem Filistin halkının seçilmiş üyelerine, hem de Filistin halkına yapılanlara müdahale etmeleri istendi.

“GAZZE'DEKİ ŞİDDETİN BOYUTU BENİ ÇOK ÜZDÜ”

Öte yandan, BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Michael Williams, Gazze'deki şiddetin boyutunun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Gazze'de bugün Filistin Ulusal Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Ziyad Ebu Amr ile görüştükten sonra açıklama yapan yeni Ortadoğu Özel Temsilcisi, hem Filistinli gruplar arasındaki çatışmaların, hem de İsrail'in düzenlediği ve önemli sayıda Filistinli sivilin ölümüne neden olan son saldırıların, kendisinin yanı sıra BM ve uluslararası kamuoyunu da çok endişelendirdiğini kaydetti.

BATI ŞERİA'DAKİ ÇATIŞMA: 1 ÖLÜ, 15 YARALI

Öte yandan, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Filistin kentlerinden Tubas'da, Filistin askerleri ile El Fetih'in silahlı kanadı El Aksa Tugayları militanları arasında çıkan çatışmalarda 1 kişi öldü, 15 dolayında kişi yaralandı.

Verilen bilgiye göre, güvenlik güçleri, cinayetten aranan Raed Abdürrazik Daragma adlı bir El Aksa Tugayı militanını tutuklamak istedi. Arabasında iken askerleri gören Daragma'nın elindeki el bombasını atmak istediği, ancak bombanın patlamasıyla, Daragma'nın arabada öldüğü, araçtaki kardeşinin de ağır yaralandığı belirtildi.

Ölen Daragma'nın akraba ve yakınları ise güvenlik güçlerinin binasını bastı, daha sonra hem binayı, hem de önündeki araçları ateşe verdi.

Bunun üzerine, olay yerine gelen güvenlik güçleri ile binaya saldıran militanlar arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışmada yaralananların 10'unun durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.
hürriyet



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs