En Sıcak Konular

Çiçek: Eli kalem tutanlar, eline silah alıp dağa çıkmamalı

3 Ağustos 2011 17:29 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Eli kalem tutanların eline silah alıp dağa çıkmaması gerekiyor. Eğer çıkıyorsa bunun çok iyi oturulup düşünülmesi gerekiyor." dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ufuk Üniversitesi tarafından İncek'te yaptırılacak olan kampüs ve hastanenin temel atma törenine katıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin birçok ülke ile ekonomiyi geliştirmek amacıyla kurulan karma ekonomi komisyonları olduğunu söyledi. Küba'ya yaptığı bir ziyareti anlatan Çiçek, ayağındaki rahatsızlıktan dolayı orada bir hastaneye gittiğini ifade etti. Orada Rıdvan Ege'nin fotoğrafını gördüğünü dile getiren Çiçek, Ege'nin ününün dünyaya yayıldığını kaydetti.

Japonya ve Afrika'dan örnek veren Çiçek, eğitim meselesi ne kadar mesafe kat edilirsi edilsin Türkiye'nin en öncelikli meselesinin eğitim olduğunu vurguladı. Eğitim alanındaki çabalara destek verilmesinin en öncelikli görev olduğunu dile getiren Çiçek, ülkenin en büyük zenginliğinin ise gençler olduğunun altını çizdi. Üniversitelerin yakılan bir ışık olduğunu belirten Çiçek, "Eli kalem tutanların eline silah alıp dağa çıkmaması gerekiyor. Eğer çıkıyorsa bunun çok iyi oturulup düşünülmesi gerekiyor." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise 76 olan üniversite sayısını 165'e çıkardıklarını dile getirerek üniversiteleri yaygınlaştırdıklarını, bursları 7-8 kat artırdıklarını söyledi. Üniversitelerden tatbikata, uygulamaya, üretime dayalı, ülkenin önünü açacak çalışmalar yapmasını istediklerini anlatan Bayraktar, Ufuk Üniversitesi'nin bunu başardığını ifade etti. Konuşmaların ardındar TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile birlikte Ufuk Üniversitesi tarafından İncek'te yaptırılacak olan kampüs ve hastanenin temeli atıldı.

Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,307 µs