En Sıcak Konular

'Komşu ülkelerdeki birileri' kim?

3 Ağustos 2011 16:56 tsi
'Komşu ülkelerdeki birileri' kim? Suriye tanklarının, Hama kentine yönelik ağır bombardımana dair haberler, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ı isyan ettirdi. Arınç'ın özellikle şu sözleri dikkat çekti: "Buradan bu acıyı hissetmeyen komşu ülkelerdeki birilerine de sesleniyorum"

Suriye tanklarının, Hama kentine yönelik ağır bombardımanın ardından kentin iç kesimindeki ana meydanı Orontes'e girdiği bildirildi. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yaşananlardan dolayı Suriyeli yetkilileri, twitter hesabından sert dille eleştirdi. İşte Arınç'ın mesajları:

-Biz barış ve huzur içerisinde bir Suriye'yi arzu ediyoruz.Bugüne kadar da Suriyeli yetkililere halkın sesine kulak vermelerini telkin ettik. Ancak onlar kendi haklarının üzerine silah doğrultmayı tercih etti.

-Türkiye'den bir ses olarak şunu söyleyeyim: Siz zulmediyorsunuz, zalimleri Allah da kul da sevmez.

-Yanlıştan vazgeçin; sonra bunun altında kalırsınız. Binlerce insanın gözyaşıyla, mağduriyetiyle, masumiyetiyle ayakta kalmanız mümkün değil.

-Buradan bu acıyı hissetmeyen komşu ülkelerdeki birilerine de sesleniyorum. Bu zulme destek olan, bu zulmü görmezden gelen, haksızlıklara karşı ya etnik köken veya mezhepsel yaklaşımla sevinenler var. Sizlere de yazıklar olsun.

Reuters haber ajansına uydu telefon aracılığıyla konuşan bir kent sakini, ''Tüm iletişim kesildi. Rejim, Hama'yı bitirmek için, basının, Mısır'ın devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in davasına odaklanmasından yararlanıyor'' diye konuştu.

Kent sakini kentteki tank ateşinin, 1982 yılında düzenlenen, binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan askeri saldırı sonucu büyük kesimi tahrip olmuş durumdaki El Hader semtinde yoğunlaştığını sözlerine ekledi.

Suriye tanklarının girdiği Orontes Meydanı'nın büyük kesimi, kentteki Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimine karşı düzenlenen, 5 ay süren sokak gösterilerinin ana mekanı olmuştu.
SURİYELİ İNSAN HAKLARI EYLEMCİLERİ:  "KUŞATMA ALTINDAKİ HAMA'DA YENİ PATLAMALAR OLDUĞU BİLDİRİLİYOR"

Suriyeli insan hakları eylemcileri, ordunun kuşatması altındaki Hama kentinde yeni patlamalar olduğuna dair haberler geldiğini söyledi.

Merkezi Londra'daki Suriye İnsan Hakları Gözleme örgütü başkanı Rami Abdurrahman, Hama'nın kenar mahallelerinde oturanların, bu sabah tankların kente doğru ilerlediğini gördüklerini ve ardından da patlama sesleri duyulduğunu söylediklerini açıkladı.

Hama'daki telefon hatlarının bugün erken saatlerde kesildiği, bu yüzden kentte olup bitenler hakkında sağlıklı bilgi almanın imkansız hale geldiği kaydediliyor.

Suriye ordusu pazar gününden beri Hama'daki kuşatmasını sıkılaştırıyor. Son operasyonlarda 100'den fazla kişinin öldüğü bildirilirken, uluslararası toplum Hama'ya yönelik son kanlı harekatı şiddetle kınıyor ve harekatın bitirilmesini talep ediyor.



Bu haber 1,157 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs