En Sıcak Konular

Sen bu işlere karışma komşu!

0 0 0000 00:00 tsi
Sen bu işlere karışma komşu! Yunanistan son günlerde sinirleri iyice gerilen Türkiye’nin hırsını kendilerinden çıkarmasından korkuyor. Bazı Yunan gazeteleri iç gerginliği ve Kuzey Irak konusunu Türklerin Ege’ye ihraç edebileceğini söylüyor. Son günlerde artan hava sahası

Türkiye’nin son iki ayda yaşadığı iç ve dış politik gerginlik Yunanisan’ı korkuttu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yükselen siyasi tansiyon ve internet sitesinden gelen askeri ikazın üzerine, Kuzey Irak ve terörist PKK’nın cinayetleri eklenince, Ankara’nın yavaş yavaş kızmaya başladığını gören Yunanistan, bu krizlerin devam etmesi halinde, ateşin Ege’ye sıçrayabileceğinden kaygılanıyor.

Yunanistan’a göre Türkiye’nin yaşadığı kriz sürer ve derinleşirse bunun sonuçlarının Ege’de görülmesi, krizin bölgeye “ihraç” edilmesi olasılığı bulunuyor. Yunan basın organları böyle bir ihtimal bulunmakla birlikte “şu an için” paniğe kapılmayı gerektirecek bir durum olmadığını, fakat konunun izlenmesi gerektiğini söylüyorlar.

İt dalaşı ve tatbikat

Hassasiyet bu seviyede olunca rutin gelişmelere de farklı anlamlar yüklenebiliyor. Ege’de gerçekleşen ve devletin en üs düzeyde izlediği Denizkurdu-2007 tatbikatı da bunlardan biri oldu. Silahlı Kuvvetler’in planlı tatbikatlarından olmasına rağmen Atina huysuzlandı.

Bu sadece bir gözlem değil. Somut olarak da hayata geçti ve tatbikat devam ederken Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan F-16 kollarına Yunan uçaklarınca iki defa önleme yapıldığı ortaya çıktı.

Üstelik bunlar ilk de değildi.. Tatbikatın başladığı 14 Mayıs tarihinden itibaren Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Yunanistan uçakları tarafından yapılan önleme sayısı 35'e ulaşmıştı.
www.iyibilgi.com



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs