En Sıcak Konular

'Bir köyde iki muhtar olmaz'

3 Ağustos 2011 12:03 tsi
'Bir köyde iki muhtar olmaz' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Albay Dursun Çiçek'in 'İnternet andıcı gerçektir' sözlerini değerlendirdi...

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın YAŞ toplantısında tek başına oturmasını "Başbakan doğru yerde oturdu" yorumunda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç sözlerine şöyle devam etti:

"Doğru olan başkanın tek başına başkanlık etmesidir. Mesela Ben MGK’ya katılıyorum. MGK’nın başı Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanı otururken yanında biri oluyor mu?

Bugüne kadar belki yanlış bir görüntü vardı ama bu görüntü artık olması gerektiği yerde kendini gösteriyor. Kanun kime başkanlık hakkını verdiyse o hakkını kullanıyor. Bende hakkım olsa yanımda birinin olmasını istemem. Sayın Başbakanımızın böyle bir toplantı düzeninde oturmasını çok doğal karşılamak lazım."

TERÖR OLAYLARI

"Teröre karşı Türkiye’de vicdanın olan herkes büyük bir acı duyar ve terörü lanetle kınar. Acılar ve feryatlar, gözyaşları birbirine karışıyor. Bundan dolayı hepimiz yaralıyız. Hükümete düşen görev terörle mücadele etmektir. Biz de her gün çarelerimizi, tedbirlerimizi arttırıyoruz. Ama bu saldırlar beklenmedik yerde beklenmedik şekilde karşımıza çıkıyor ama bununla mücadele edeceğiz.

Suriye’de yaşananlar çok acı. Aynı coğrafyanın insanıyız. Son 10 yılda komşuluk ilişkileri gelişti. Suriye huzur içinde, özgürlük içinde yaşasın istiyoruz. Hükümetimiz bizim Suriye hükümetine tavsiyemiz şu oldu: Halkın taleplerine kulak verin. Demokrasiyi güçlendirin. Otokritik bir yönetim değil demokratik bir yönetim kurun.

Bülent Arınç olarak söylüyorum. Hama’da yaşananlar olaylar tam bir zulümdür. Bu zulme gönlümüz razı değil. Bu zulmü yapan kim olursa olsun dostumuz olamaz. Ramazan gününde insanların üzerine tankla yürümeyi düşünemiyoruz. Esad’a söyleyeyim: Siz zulmediyorsunuz. Zalimleri Allah da sevmez kul da. Bu zulme destek olanlara da yazıklar olsun."

İNTERNET ANDICI DAVASI

"En son gelinen nokta: İnternet andıcı doğrudur. Mahkeme de herhalde bu ifadeyi en doğru şekilde değerlendirecektir."

TERÖRLE MÜCADELEDE POLİSİN GÖREVLENDİRİLMESİ

"Asker askeri görevlerini yerine getirecek, polis kendine verilen görevleri kullanacak. Önemli olan terörle mücadeledir."

bugün

Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs