En Sıcak Konular

Cüppe ile CHP muhalefeti!

26 Mayıs 2007 00:00 tsi
Cüppe ile CHP muhalefeti! CHP'den milletvekilliği adaylığı kesinleşen Barolar Birliği başkanı Özdemir Özok, siyasete cüppesini çıkarmadan atıldı. Özok hükümeti sert bir dille eleştirdi. İşte o konuşmadan kesitler...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Özdemir Özok, ''Cumhurbaşkanlığı seçiminin yargıya taşınması demokratik rejimimizin işleyiş ve istikrarı bakımından son derece yanlış'' dedi. Özok hükümeti ''deneyimsiz ve birikimsiz'' olmakla eleştirdi.

Özok, Nevşehir'de Kapadokya Dedeman Otel'de TBB'nin 29'uncu Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümeti, "deneyimsiz ve birikimsiz siyasi bir iktidar" olarak nitelendirdi.
 
Özok, hukukun üstünlüğü başta olmak üzere, vatandaşın hak veözgürlüklerini güvenceye bağlamak ve gereken önlemleri almak amacıyla demokratik teminat kurumlarına gereksinim duyulduğunu ifade etti.
 
Özok, Türk parlamento tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin yargıya taşındığına dikkat çekti.
 
Silahlı Kuvvetler'in "muhtıra" niteliğindeki bildirisini hatırlatan Özdemir Özok, "Toplumun büyük bir kesiminin meydanları doldurarak siyasal iktidardan kuşkularını dile getirmesi, tüm bunlara tepki olarak öncelikle genel seçimlerin öne alınması, sosyal, hukuksal ve tarihsel boyutları düşünülmeden öfke ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önerilmesi ve bu yönde alelacele yapılan Anayasa değişiklikleri,demokratik rejimimizin işleyiş ve istikrarı bakımından son derece yanlış yaklaşımlardır" dedi.
 
TBB Başkanı, "Bu konular uzun süre tartışılarak, siyasal ve toplumsal uzlaşma sağlandıktan sonra ele alınması gereken ve asla ayaküstü kararlarla yönlendirilemeyecek çok önemli konulardır. Deneyimsiz ve birikimsiz siyasal iktidar, büyük sandalye gücüne karşın,demokratik geleneklere uymayan anlamsız dayatmalarla ülkeyi siyasi krize sürüklemiştir. Bu yaşananlar tüm siyasi partilere ders olmalıdır" şeklinde konuştu.
 
Sezer 16 Mayıs'ta veda edecekti

 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yeni cumhurbaşkanı Meclis tarafından seçilemediği için görev süresi 16 Mayıs'ta dolmuş olmasına rağmen yeni cumhurbaşkanı seçilene kadar görevine devam edecek.
 
Yeni cumhurbaşkanının 22 Temmuz seçimlerinin ardından ortaya çıkacak yeni parlamento ile seçilmesi bekleniyor.

CNNTurk



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs