En Sıcak Konular

Suriye konusunda karar çıkmadı

3 Ağustos 2011 09:53 tsi
Günlerdir kanlı operasyon haberleriyle dünyanın gündemine oturan Suriye'ye yönelik tepki konusunda bir anlaşmaya varılamadı...

BM GÜVENLİK KONSEYİ, SURİYE KONUSUNDA YİNE ANLAŞAMADI

Suriye'deki kanlı operasyonları gündemine alan BM Güvenlik Konseyi, Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin uyguladığı kanlı baskıya gösterilecek tepki konusunda bir anlaşmaya varamadı.

Diplomatlar, dünkü görüşmelerde ilerleme sağlandığını, ancak Konsey'in 15 üyesi arasında görüş ayrılıklarının sürdüğünü belirttiler. Diplomatların başkentlerine danışmaları ve Suriye ile ilgili müzakerelere bugün yeniden başlamaları bekleniyor.

Beşşar Esad rejimi tarafından uygulanan kanlı baskıya karşı tepkisini ifade şekli konusunda anlaşmaya varamayan Konsey, bu konudaki tutumuna ilişkin ortak bir tavır belirlemekte büyük güçlükle karşılaştı.

Avrupalı büyük ülkeler, Konsey üyelerine Suriye konusunda yeni bir karar tasarısı metni dağıttı. Diplomatların yeni bir şey bulunmadığını belirttikleri metine Rusya tarafından, "dengeli taleplerde" bulunmadığı tepkisi geldi.

Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Çurkin, metnin, "kötü ve trajik bir iç savaşın eşiğindeki Suriye'yi bu durumdan kurtarmaya yönelik çabalara zarar verdiğini" savundu.

BM Güvenlik Konseyi'nde, önceki gün de Suriye'deki gelişmeleri değerlendirilmiş, Konsey'in son anda gündeme alınan acil danışma toplantısında, Avrupalı ve Amerikalıların Suriye yönetimini kınayan bir karar çıkarmak istedikleri, ancak somut bir sonucun elde edilmediği belirtilmişti.

Güvenlik Konseyi daimi üyeleri Çin ve Rusya, Suriye ile ilgili herhangi bir karar tasarısına karşı çıkacaklarını bildirmişlerdi. Bu iki ülkeye Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika destek veriyor.

aa




Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs