En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım, Sinan Engin'den ne istemiş?

3 Ağustos 2011 09:13 tsi
Aziz Yıldırım, Sinan Engin'den ne istemiş? Şike soruşturmasının kapsamı genişlemeye devam ederken yeni bilgiler de ortaya çıkıyor...

Dün savcılığa ifade veren Beşiktaş eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin'in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la yakın diyalogda olduğu tespit edildi. Yıldırım'ın, teknik takibe takılan konuşmalarında, kendisine 'ağabey' diyen Engin'le işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş eski menajeri ve futbol yorumcusu Sinan Engin arasındaki konuşmalar teknik takibe takıldı. Dosyada, Aziz Yıldırım'ın bir televizyon programında Fenerbahçe'ye yönelik açıklamalarına kızdığı Trabzonspor Kulübü eski başkan vekillerinden İbrahim Hacıosmanoğlu'yla ilgili Engin'den araştırma yapması talebi yer aldı.

Hacıosmanoğlu'nun adresinin bulunması için şu an Metris Cezaevi'nde yatan Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'na talimat veren Yıldırım'ın, Sinan Engin'den de yardım istediği tespit edildi. Engin'i arayan Yıldırım, "Bu, Trabzon başkanı olsa şöyle böyle olacakmış. Buna bir suç duyurusu yapacaz buna bir ... yapacaz da... Buna sus diyecek kimse var mı, yoksa biz mi susturacağız?" dedi. Engin de edindiği bilgileri Yıldırım'ı arayarak aktardı. Yıldırım, "Hayır yalnız ama işte bizden filan olduğunu söylemeyecek yani. İstersen sen söylettirme, biz kanuni yoldan halledelim tamam. Hayır şimdi çağırır söyler şimdi bu havaya girer diyorlar. Paket yapacağız yani onu anladın." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'un elinden Fenerbahçe'nin 4. şampiyonluğu da çaldığını iddia eden Hacıosmanoğlu, "1995-1996 sezonunda Trabzonspor'un elinden şampiyonluğun nasıl alındığını Türk spor kamuoyu gördü. Vanspor'un kalecisi Stingacu'nun menajeri Usta Otel'e gelip 20 bin dolar para istedi, takımımız küme düştü evimize gidemiyoruz diye." demişti.

İşte o görüşme:

Aziz Yıldırım: Bu Trabzonlu bir tane herif var ya manyak. Hacısalihoğlu mu, Hacıosmanoğlu mu? Neyin nesidir abi bu?

Sinan Engin: Bir şey değildir başkanım. Nedir bir şey mi dedi başkanım.

Aziz Yıldırım: Yok yine bugün abuk sabuk konuşmuş.

Sinan Engin: Ne demiş siz siz siz size mi konuşmuş başkanım?

Aziz Yıldırım: Bana işte... Bu askerlik yok, müteahhitlerce yapılıyor, para çalıyorlarmış... Bu yönetimde Trabzon başkanı olsa şöyle böyle olacakmış. Buna bir suç duyurusu yapacaz buna bir ... yapacaz da... Buna sus diyecek kimse var mı, yoksa biz mi susturacağız?

Sinan Engin: Buna sus, yani bu Trabzon konusu olduğu için... Kendine ... Bir rüzgâr yapıyor başkanım... Öteki taraftan çok yeterli olur mu diye düşünüyorum onlardan... Olmayabilir de yani o.

Sinan Engin'in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a Beşiktaş'ın Trabzonspor ile oynayacağı maçın kadrosu hakkında bilgi verdiği ortaya çıktı. Yıldırım ile köşe yazarı Alaattin Metin arasındaki bir görüşmede ise Metin, "Sinan Engin kadroyu bilemiyoruz diyor, ne zaman ne yapacağı belli olmuyor ki diyor." ifadelerini kullandı.

Sinan Engin: İbrahim Toraman'ı gördüm şimdi onunla oturdum biraz. Schuster, Antalyaspor maçında biraz demiş, arkada demiş kontrollü oynayalım falan demiş.

Fenerbahçe maçı gibi konsantre olduklarını zannetmiyorum, bu maçta Quaresma oynamayacakmış galiba başkanım. Orta saha işte Necip aynı şekilde Necip'li ve Aurelio. Başkanım yarın görüşelim ya.

Aziz Yıldırım: Tamam. Trabzon'da da bir şey yok ama ben sana onu söyleyeyim.

Sinan Engin: Aynen öyle yalnız şey dedi Toraman. Emre ile dedi Dia dedi kavga ediyorlar dedi, küfürleşiyorlar dedi, yani biz dedi o golü atmış olsaydık dedi çok değişirdi olay dedi. Haberin olsun.

Sinan Engin'den manipülasyon haber

Şike iddialarına yönelik soruşturmada ifadesine başvurulan Sinan Engin hakkındaki iddialardan bir tanesi de Fenerbahçe için haber yaptırması. Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde 20 Mayıs 2011 tarihinde, "Sivas'ta oynanacak Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasında sahaya girmeyi planlayan bir grubun, Sarı-Lacivertli takımın hükmen yenilgisi için çalışacağı iddia edildi." bilgisi yer aldı. Devamında şu ifadeler kullanıldı: "Kulübe gelen istihbarata göre, üzerlerine Fenerbahçe forması giyecek bir grup rakip taraftar, 4 Eylül Stadı'ndaki şampiyonluk maçı sırasında sahaya dalacak. Provokatörler, oyun alanında olay çıkararak, karşılaşmanın iptal edilmesini sağlayacak. Bunun sonucunda da hükmen yenik sayılacak Fenerbahçe takımı, şampiyonluğu kaybedecek." Bu yazının Engin tarafından Yıldırım'ın isteğiyle yayınlatıldığı iddia edildi.

Sinan Engin: Verdim gördün değil mi? Felaket manşet yaptırdım bi de bütün Trabzonlular falan Mehmet Aslan diyor ki baba diyor mail yağmuruna tuttular telefon. Felaket dedi küfür ediyorlar dedi dedi.

Aziz Yıldırım: Bakarım okurum sağol eline sağlık teşekkürler.

Sinan Engin: Senin kardeşin yaptırır işte.

Aydınlar: İçim rahat, şikeyi yapan düşünsün

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Etik Kurulu'nun karar vermekte zorlandığı iddialarının yalan olduğunu söyledi. Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, Aydınlar ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Etik Kurulu'nun gece gündüz çalıştığına işaret eden Aydınlar, "Kurulun karar vermekte zorlandığı iddiası yalan. Taahhütname verdik. Karar vermeyecekse niye çalışsınlar? Bize bile içerikle ilgili şu anda bir bilgi vermiyorlar çünkü çalışmalar devam ediyor. Hayal kurup kendi hayallerini yazıyorlar. Sadece futbol değil spor medyası da kirli. Futbol temizlenecekse futbol medyasının da temizlenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. Federasyon'un kararını lig başlamadan vereceğini yineleyen Mehmet Ali Aydınlar, "Her türlü senaryo üzerine çalıştık. Ligler her halükârda 9 Eylül'de başlayacak. Karar yetişse de, yetişmese de..." dedi. Federasyon'un hesap sorulan değil hesap soran makam olduğuna dikkat çeken Aydınlar şöyle devam etti: "Yetkili kurullarımız incelemelerini bitirdikten sonra çıkacak karar neyse hiç zorlanmadan uygularız. 9 Eylül'de bu tartışmaları geride bırakarak liglerin başlaması en büyük hedefimiz." 29 Haziran'da başkan seçildikten sonra 3 Temmuz Pazar günü başlayan şike operasyonundan sabah haberdar olduğunu anlatan TFF Başkanı, "Bodrum'da teknemdeydim. Başkanlık yarışından o kadar yoruldum ki cep telefonumu kapatıp eşime tembih ettim: Hanım ne olur erkenden kaldırmayın, biraz uyumak itiyorum. Ama ne mümkün." ifadelerini kullandı.

'Serdal Adalı ile Tayfur Hoca, aklanacağına emin'

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Metris Cezaevi'ne giderek Siyah-Beyazlıların yöneticisi Serdal Adalı, Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, protokol müdürü Ahmet Ateş ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sarı-Lacivertlilerin Altyapı Koordinatörü Cemil Turan'ı ziyaret etti. Tutuklu bulunanların kendilerinden dolayı Beşiktaş Kulübü'nün zarar görmesinden endişe ettiğini belirten Yalçın Karadeniz, "Beşiktaşlı arkadaşlarımız, 'Biz sütten çıkmış ak kaşık kadar temiziz' diyorlar." şeklinde konuştu.

Tayfur Havutçu'nun üzüntülü olduğunu; ancak "Bundan sonra antrenörlük yapmayacağım." demediğini vurgulayan Yalçın Karadeniz, "Bir suçluluk duygusu içerisinde değil ki bundan sonra antrenörlük yapmasın." ifadelerini kullandı. Havutçu'nun beyefendi kişiliğinin bu süreçte de devam ettiğini kaydeden Karadeniz, "Hocamız, 'Teknik direktör olarak takımın eksik yerlerine takviye yapılmasını istemenin suç olduğu nerede görülmüş?' demek istiyor. 'Futbolcularla karşı karşıya görüşmem söz konusu değil' diyor. Bu futbolcular (İbrahim Akın, İskender Alın) listemde vardı, benden önceki teknik direktörlerin de listesinde vardı' diyor." açıklamasını yaptı. Divan Başkanı, Serdal Adalı'nın Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e kızgın olduğu iddiasına da değindi: "İçeride bulunanların hassasiyetleri olabilir; ama 'Kırgınım, yönetimde yer almayacağım' demedi."

FENERBAHÇE BAŞKANI YILDIRIM, 'TEMİZİM' DİYOR

Aziz Yıldırım'la yaptığı konuşmadan da bahseden Karadeniz şöyle devam etti: "Aziz Bey, bir an önce 'Mahkemeler kurulsun, bir an önce aklanalım' diyor. 'Hadi artık çıkıyorsunuz' deseler, buna razı olmayacak bir tutum içerisinde. 'Eskişehir'deki ziyaretler bile yanlış yorumlanmış. Teknik direktör odasına girip, bize bu takımla oynamayın dediğim şeklindeki iddialardan rahatsızım.' diyor." Karadeniz, Yıldırım'ın avukatı Faik Işık'ın, "Cemil Turan, Tayfur Havutçu cezaevinden Fenerbahçe formasıyla çıkar." ifadelerini de değerlendirdi: "Tayfur Havutçu orada da oynadı. Beşiktaş'ta da oynadı. Bunlar yadırganmaz."

ŞİKE VE TEŞVİKLE İŞİM YOK!

Şike iddialarına ilişkin bilgisine başvurulan futbol yorumcusu Sinan Engin, "Benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmam yok." dedi. Savcının daveti üzerine Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldiğini belirten Engin, "Aziz ağabeyle konuştuğumuz şeyler soruldu. Bazı fotoğraflar gösterdi, bu nedir diye. Aziz Yıldırım'ın telefonları dinlenince benim de onunla yaptığım görüşmelerim dinlenmiş. Savcı son derece beyefendi, çok iyi biri." şeklinde konuştu.

bugün


 

Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs