En Sıcak Konular

43 milyarlık tokat

3 Ağustos 2011 08:28 tsi
43 milyarlık tokat Dünya ekonomileri alarm verirken Türkiye'den kıskandıran haberler gelmeye devam ediyor.

Hazine'nin iki günde gerçekleştirdiği ihalelere 43 milyar liralık teklif geldi, faiz düştü.

Hazine 'Faiz artır' diyen kriz lobisine düzenlediği ihalelerle tokat gibi cevap verdi. Dün gerçekleşen iki ihaleye 38.2 milyar liralık talep gelirken 7.1 milyarlık borçlanma gerçekleşti. Böylece Türk hazinesi düzenlediği borçlanma ihalelerinde ihtiyacının 5.4 katı taleple karşılaşarak bu alanda dünyanın en iyi performanslarından birini göstermiş oldu.

GÖSTERGE FAİZİ DÜŞTÜ
TL cinsi 21 ay (651 gün) vadeli iskontolu gösterge tahvil ihalesine 36.1 milyarlık talep gelirken borçlanma tutarı 6.4 milyar lira olarak gerçekleşti. İhalede bileşik faiz 19 Temmuz'da yapılan ihaleye göre yüzde 0.06 puan düşüşle yüzde 8.76'ya indi. Hazine'nin düzenlediği TL cinsi 10 yıl (3640 Gün) vadeli TÜFE´ye endeksli 6 ayda bir kupon ödemeli tahvil ihalesine de 2.2 milyarlık talep gelirken borçlanma tutarı 688 milyon lira olarak gerçekleşti.

2 GÜNDE REKOR KIRILDI
Hazine'nin pazartesi günü yaptığı ihaleye de toplam 4.5 milyar lira talep gelmişti. Böylece 2 günde ihalelere gelen teklif miktarı 42.8 milyarı geçti. Hazine'nin 21 aylık tahvil ihalesinde satılacak kağıtların geri ödemesi 15 Mayıs 2013 olarak öngörüldü. TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesinde kağıtların geri ödemesi 21 Temmuz 2021 tarihinde yapılacak. Hazine bugün 11.7 milyarlık itfa gerçekleştirecek. Bankacılar ihaleleri Hazine açısından 'gayet başarılı' olarak gösteriyor.

HÜKÜMET ZORDA
İsrail'de halk ekonomik sıkıntılar nedeniyle hükümeti protesto ediyor. Zor durumda kalan hükümet petrol fiyatlarına yaptığı zammı geri aldı. Gıda fiyatlarını da azaltacağını açıkladı.

REKOR FAİZE 'ACİL' TOPLANTI
Avrupa'nın ikinci en yüksek borçlu ülkesi İtalya'nın devlet tahvil faizleri 11 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. İtalyan Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti, merkez bankası, piyasa denetleme kurumu, sigorta sektörü denetleme kurumu ve hükümet temsilcilerinden oluşan Finansal İstikrar Kurulu'nu acil toplantı için çağırdı. Milano borsası Nisan 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

ZAPATERO TATİLİ YARIDA KESTİ
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İspanya'nın risk priminin tarihin en yüksek seviyelerine çıkması sonrasında ekonomideki gelişmeleri izlemek için tatilini erteledi. Ekonomi bakanlığı euro bölgesindeki borç krizinde son durumla ilgili olarak diğer Avrupa ülkelerinin ekonomi bakanlıklarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını açıkladı.

RUM EKONOMİSİ KONTROLDEN ÇIKTI 
Rum Maliye Bakanlığı, bütçe rakamlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında açık yüzde 3.47'ye yükseldi. Gazeteler resmi verilerin ekonominin kontrolden çıktığı yönündeki endişeleri doğruladığını yazıyor.

sabah

Bu haber 1,488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs