En Sıcak Konular

'Hain bomba'ya mehterli cevap

0 0 0000 00:00 tsi
'Hain bomba'ya mehterli cevap Canlı bombalı saldırıda hasar gören Anafartalar Çarşısı düzenlenen törenle Ankaralıların hizmetine yeniden açıldı. Düzenlenen görkemli törene çok sayıda vatandaş katılırken mehter takımı da törendeki yerini aldı...

Devlet bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan'ın da katıldığı açılış töreninde Ankaralılar ellerindeki Türk bayrakları ve patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyarak terörü lanetledi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Anafartalar Çarşısı önünde bir acı yaşandığın belirterek, "Biz o acıyı birliğe, bütünlüğe, karşılıklı yardımlaşmaya ve desteğe dönüştürüyoruz. Acıyı daha büyük bir güce dönüştürüyoruz. Bugünkü toplantınını anlamı bu."dedi.

Lanetli terörde hayatın kaybedenlere rahmet ve ailelerine sabır, yaralılara şifa dileyen Bakan Atalay, yaralıların hepsiye yakından ilgilendiklerini ifade etti. Saldırı sonucunda çarşının zarar gördüğünü ve esnafın birkaç işini yapamadığına işaret eden Atalay, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla çarşı kısa süre içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından eski halinden daha iyi duruma getirildiğini vurguladı. Atalay, herkesi Anafartalar Çarşısı'na girerek alışveriş yapılmasını ve esnafın mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, çarşı önünde meydana gelen saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, milletin birlik ve bütünlük içinde olduğunu göstermesi gerektiğinin ifade etti. Bu millet için gerekirse 6 milyon kişinin hayatını vermeye hazır olduğuna işaret eden Gökçek, belediye olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen sel felakatinde 4 milyon YTL'lik yardım yaptıklarını hatırlattı.

Gökçek, Kürt, Laz, Çerkez ve Türk diye ayrım yapmaya çalışanların olduğuna işaret ederek, bu bayrağın altında herkesin canının vermeye hazır olduğunu söyledi. Gökçek, yaşanan hadise sonrasında iktidar ve muhalefetin elbirliği içinde tepki verdiğini kaydetti. Gökçek, herkesin gücü nisbetinde çarşı esnafından alışveriş yapmalarını istedi.

Konuşmalar esnasında vatandaşlar "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun terör" ve "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan attı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile Anafartalar Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi de birer konuşma yaptı. Açılışa eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay ve çok sayıda yetkili de katıldı. Çarşınının açılış kurdelesi yetkililer tarafından birlikte kesildi.

Açılış öncesinde, tören alınanda Mehter Marşı ve 10. Yıl Marşı çalındı. Açılışa katılan vatandaşlar binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayrağı taşıdı. Törenle açılan çarşının her tarafı Türk bayrakları donatıldı.

Açılış esnasında yapılan konuşmalar esnasında bazı vatandaşların ağladıkları görüldü.
 
Zaman



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs