En Sıcak Konular

Basın bülteninde Sezgin Tanrıkulu'na yer yok!

2 Ağustos 2011 16:17 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer'in, bir süre önce sert eleştirilerine maruz kalan Sezgin Tanrıkulu'nun adı, il başkanlığı tarafından gönderilen basın bülteninde yer almadı.

CHP İzmir Milletkvekili ve Parti Meclis Üyesi Oğuz Oyan'ın, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK duruşmasını takip edecek olması nedeniyle, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca yerel ve ulusal basına bülten geçildi. Bir gün önce Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer imzasıyla geçilen bültende, "Diyarbakır'da devam eden KCK duruşmasını İzmir Milletvekilimiz ve Parti Meclisi Üyemiz sayın Oğuz Oyan izleyecektir." denildi.

Ancak bugün yapılan duruşma öncesi adliyeye, CHP'li Oyan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte geldi. Gazetecilerin, Tanrıkulu'na, 'Sizin geleceğiniz bildirilmedi, sadece sayın Oyan belirtildi' denilmesi üzerine Tanrıkulu, "Ben İstanbul Milletvekiliyim o yüzden" diyerek geçiştirdi. Bir gazetecinin 'Oyan da İzmir vekili' demesi üzerine Tanrıkulu bu sefer tebessüm etmekle yetindi.

Diyarbakır adliyesine sonradan gelen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in Tanrıkulu ile yan yana gelmemesi dikkat çekti.

Diyarbakırlı CHP Parti Meclis Üyesi Mesut Değer, 12 Haziran seçimlerinden sonra düzenlediği basın toplantısında, Tanrıkulu'nun akrabalarının CHP'ye oy vermediğini söylemişti. Değer, Tanrıkulu'nun, Diyarbakır yerine İstanbul'dan aday gösterilmesini de eleştirmişti.

Cihan



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs