En Sıcak Konular

Hayati Yazıcı orduya sahip çıktı

2 Ağustos 2011 13:49 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı komutanların istifası ile ilgili yaşananlar sonrası kimsenin orduya yönelik olumsuz değerlendirmelerde bulunmaması gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Yazıcı, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yazıcı, kabulü sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yazıcı, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna dikkat çekerek Türkiye'nin iyi yöne doğru yol aldığını kaydetti.

Bakan Yazıcı, komutanların istifası ile ilgili olarak, bu değişimleri son derece önemsediklerini söyledi. Türkiye'nin geleceği açısından değişimleri önemsediğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu: "Yaşanan bu gelişmeler Türkiye'nin geleceği açısından olumlu olacak. Hiç kimse ordumuza yönelik olumsuz değerlendirmelerde bulunmasın. Ordumuza peygamber ocağı olarak bakarız. Her askerimizi birer mehmetçik olarak görürüz. Her kurum kendini yenilemek durumundadır. Ordumuz Türkiye'de büyük bir kurum. Ordumuzun içinde nitelikli elemanlar var. Ordumuz zengin bir ordudur."

Bakan Yazıcı, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduğunu anlatarak, Meclis açıldıktan sonra ilk yapılacak işin toplu görüşmelerde 4688 sayılı yasanın değişikliğini gerçekleştireceklerini ifade etti. Bakan Yazıcı, kendi döneminde sendikalarla 2 yıl boyunca bir çalışma yaptığını belirterek, "Benim dönemimde sendikalarla diyalog yolunun açılması konusunda iyi niyetli davrandım. Sizinle iki yıl boyunca çalıştım. Yapılacak çalışmalar konusunda sizlere hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bakan Yazıcı ile birlikte iki yıl diyaloga açık, uzlaşıya açık olarak birlikte çalıştıklarını anlatarak, Memur Sen olarak toplu sözleşme hakkına yönelik toplu sözleşme masasının verilmesi için iki mevzuatı beklediklerini ifade etti. Gündoğdu, Ekim ayında TBMM'nin açılması ile birlikte 2. mevzuatın çıkmasını istediklerini belirterek, Memur Sen olarak Türkiye'de bir anayasa çalışması yapacaklarını söyledi. Gündoğdu, memurlara yönelik siyasi yasağın kaldırılması konusunda bir çalışma yaptıklarını bununla birlikte milletin 1 anayasası olmasını çok istediklerini belirtti. Memur Sen Genel Başkanı başarılı çalışmalarından dolayı Bakan Yazıcı'ya bir plaket takdim etti.

Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs