En Sıcak Konular

Memur-Sen Suriye Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

2 Ağustos 2011 13:25 tsi
Memur-Sen üyeleri, ''Suriye ordusunun Hama'da gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek'' için Suriye Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Ellerinde ''Özgür Suriye halkı yayındayız'', ''Hama'da yine insanlık katlediliyor'', ''Suriye'de katliama son'', ''Hama'ya selam kardeşliğe devam'' yazılı dövizlerle elçiliğin bulunduğu, Sedat Simavi Sokak'ın girişinde toplanan konfederasyon üyeleri, çeşitli sloganlar attı.
    
Burada, grup adına açıklama yapan Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Metin Memiş, Suriye'de demokratik taleplerin başladığı günden bugüne binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, ''eli kanlı'' Esad rejiminin son bulması, zulümlerin durması için mutlaka bir yol haritasının oluşturulması gerektiğini kaydetti.
   
Suriye'deki kan ve gözyaşının durdurulması için Türkiye'nin de bir yol haritası belirlemesini isteyen Memiş, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da kanı durduracak bir çözüme, tüm Müslümanları ortak etmesi gerektiğini söyledi.
   
Türkiye'nin de İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da Arap Birliği'nin de Esad'ın masum insanları acımasızca öldürmesini seyretmemesi gerektiğini dile getiren Memiş, akan kanı durduracak, göz yaşlarını dindirecek, yaptırım gücü yüksek kararların acilen yürürlüğe konulmasını istedi.
   
Memiş, Esad rejiminin sona ermesi sağlanarak demokratik seçimlere gidilmesi, yüksek katılım ve temsil ile yapılacak seçimlerden sonra demokratik bir Suriye'nin var edilmesi için gerekli adımların hızla atılması gerektiğini vurguladı.
   
Suriye'ye, ABD ya da diğer ülkelerden yapılacak dış müdahalelere karşı olduklarını belirten Memiş, bu sorunu İslam dünyası ve Ortadoğu ülkelerinin çözmesi gerektiğini söyledi.
   
Memiş, Baas rejimini ve Esad'ın kanlı katliamlarını lanetleyerek, Suriye halkının vesayete son verme ve egemenliğini kazanma mücadelesini desteklediklerini sözlerine ekledi.
   
Açıklamanın ardından Suriye Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakan grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

AA
 

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,574 µs