En Sıcak Konular

'Mısır'ın istikrarı bizim istikrarımız demek'

2 Ağustos 2011 13:24 tsi
'Mısır'ın istikrarı bizim istikrarımız demek' Suudi Arabistan'ın Mısır büyükelçisi Ahmed Abdülaziz, 'Mısır'ın istikrarının Suudi Arabistan'ın istikrarı olduğunu' söyleyerek, Krallığın Mısır'daki Selefi gruba para yardımı yaptığına yönelik iddiayı yalanladı.

Suudi Arabistan'ın Mısır büyükelçisi Ahmed bin Abdulaziz Kattan, bir Arap gazetesine verdiği röportajda Suudi Arabistan Krallığı'nın Mısır'daki Selefi gruplara milyarlarla ifade edilen fonlar sağladığına yönelik iddiaları yalanladı.

 

Mısır'daki Selefi grupların Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez'den ciddi maddi destek gördüğü iddiası bir süredir konuşuluyordu. Mısır'ın yerel gazeteleri de iddiaların doğruluğuna yönelik haberler yapmıştı.

 

Büyükelçi Abdulaziz, 'Kral Abdullah Bin Abdulaziz liderliğindeki Suudi Krallığı'nın akılcı stratejisine bakarsak, bu iddiaların Suudi yönetiminin tabiatına son derece aykırı ve gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu anlayabiliriz' diye konuştu.

 

Abdulaziz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Diğer taraftan şu soruyu da sormak gerek, Suudi Arabistan herhangi bir gruba, 4 milyar dolarla ifade edilen böylesi büyük meblağda fonlar sunarak ne elde edecek, bundan ne çıkarı olacak? Kimileri Suudi Arabistan'ın mezhep çatışmalarını kasıtlı olarak yaymak istediğini düşünüyor. Bu tamamen yanlış ve asılsız bir iddia, sebebi ise çok basit: Mısır'ın istikrarı Suudi Arabistan'ın istikrarı demek.''

 

Büyükelçi konuşmasında Suudi Arabistan ile Mısır arasında her daim güçlü ve sağlam ilişkiler bulunduğuna da dikkat çekti.

 

Abdulaziz Suudi Arabistan'ın, devrik lider Hüsnü Mürarek'in duruşmasını engellemek için baskı yaptığına yönelik iddiaları da reddederek, Suudi rejimi ile Mübarek arasındaki ilişkilerin, 11 Şubat'taki istifanın ardından tamamen koptuğunu söyledi.

 

Büyükelçi ''Eski devlet başkanı ile tüm ilişkiler istifanın ardından kopmuştu. Nitekim Suudi tarihine bir bakarsak, Krallığın merhum cumhurbaşkanları Cemal Abdul Nasır ve Enver Sedat ile, Kral Faruk ile ilişkiler kurduğunu görürüz. Ancak Kahire ile olan ilişkilerimiz Mübarek'in duruşmasıyla asla bağlantılı değil'' dedi.

 

Mübarek'in, istifasının ardından üç kez Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiğine yönelik Mısır basınında çıkan haberleri de yalanlayan Ahmed Abdulaziz, ''Eğer Mübarek Suudi Arabistan'a gitseydi, bir daha asla geri dönmezdi'' diyerek söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
 

Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs