En Sıcak Konular

Erdoğan'ın o cümlesindeki çarpıcı mesaj

2 Ağustos 2011 09:59 tsi
Erdoğan'ın o cümlesindeki çarpıcı mesaj Erdoğan, YAŞ üyeleriyle ziyaret ettiği Anıtkabir'de özel deftere bakın ne yazdı.

Genelkurmay Başkanı ve 3 kuvvet komutanının emekliliği üzerine gözlerin çevrildiği Yüksek Askerî Şûra, ilk gün çalışmalarını tamamladı. Toplantıya Org. Necdet Özel,Genelkurmaybaşkan vekili sıfatıyla katılırken Başbakan Erdoğan, Anıtkabir özel defterine yazdığı notta, yeni döneme ilişkin mesajlar verdi: "Silahlı kuvvetlerimiz, vizyonunu çağın gereklerine uygun olarak yenilemede çok önemli atılımlar gerçekleştirmektedir"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesinin belirlendiği Yüksek Askerî Şûra dün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile 3 kuvvet komutanının toplantıya iki gün kala emekliliklerini istemesi üzerine gözlerin çevrildiği şûra, ilklere sahne oldu. Şûraya geçtiğimiz cuma günüKara KuvvetleriKomutanlığı'na atanan Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay başkan vekili sıfatıyla katıldı.

'İnternet andıcı' soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı talep edilen Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdeler'in de iştirak ettiği YAŞ'ta, ilk kez 14 yerine 9 orgeneral ve oramiral yer aldı. Tutuklu bulunan Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı, toplantıya giremeyen isimler arasındaydı. Yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı'na getirilen İsmet Yılmaz'ın ilk YAŞ toplantısının öğleden sonraki bölümüne Başbakan katılmadı. Erdoğan, Org. Necdet Özel'le Başbakanlık'ta ayrı bir görüşme yaptı. Özel, burada yaklaşık 1 saat 45 dakika kaldı. YAŞ, tarihinde ilk kez 14 yerine 9 orgeneral ve oramiralle toplandı. Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda olduğu gibi masanın başında tek oturdu. Daha önceki şûra toplantılarında Başbakan ile Genelkurmay Başkanı yan yana oturuyordu. Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanan Orgeneral Özel, toplantı masasında Başbakan'ın sağındaki ilk sıranın başında oturdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki değişime yönelik mesajlar ise Başbakan Erdoğan'ın Anıtkabir'deki özel deftere yazdığı notlarda gizliydi. Şûra üyeleri, dün planlanandan bir saat önce Anıtkabir'e geçti.Başbakan Erdoğanbaşkanlığındaki heyet, kırmızı ve beyaz karanfillerden hazırlanmış ve üzerinde "YAŞ üyeleri" yazan çelenkle Aslanlı Yol'dan yürüdü. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Erdoğan, deftere şunları yazdı: "Büyük Atatürk, koyduğun hedefe uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyet seviyesinin ötesine taşımak azmiyle çıktığımız yolda büyük bir aşk ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Önemli küresel sıkıntıların yaşandığı bir dönemde ülkemizin huzur ve istikrar içinde atılımlarını sürdürüyor olması en büyük mutluluğumuzdur. Milletimiz ülkesine inanıyor. Daha mutlu ve müreffeh bir Türkiye'nin inşası için her insanımız gönülden gayret gösteriyor. Bu gelişmeye paralel olarak Silahlı Kuvvetlerimiz de gerek üstlendiği savunma görevlerinde gerek vizyonunu çağın gereklerine uygun olarak yenilemede çok önemli atılımlar gerçekleştirmektedir. Son yıllarda özellikle savunma sanayiimizde kaydedilen stratejik gelişmeleri sadece Silahlı Kuvvetlerimiz için değil, ülkemizin geleceği için de son derece hayati kazanımlar olarak görüyoruz. Bu inançla gerçekleştireceğimiz Yüksek Askerî Şûra'mızın ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mize hayırlı olmasını diliyor, ülkelerinin istiklali için canlarını vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

zaman

Bu haber 1,337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,723 µs