En Sıcak Konular

Çiçek, topu Tümgeneral Çubuklu'ya attı

2 Ağustos 2011 09:08 tsi
Çiçek, topu Tümgeneral Çubuklu'ya attı “Hıfzı Çubuklu daha yetkili bir makamdadır. Neden çekinildiğini benden daha iyi bilir, bunu açıklaması gerekir”

Avukat İrem Çiçek, babası Dursun Çiçek’in isim vermediğini savunmak için ifadenin tam metnini yayınladı. Dursun Çiçek, “Benim bu konuda suçum neyse sıralı amirlerimin de suçu odur” diyor. Genelkurmay bünyesinde oluşturulan 42 kara propaganda sitesi ile mahkemenin kabul ettiği andıç iddianamesiyle ilgili tartışma sürüyor. İrticayla Mücadele Eylem Planı davası tutuklusu Albay Dursun Çiçek’in ifadelerinin tamamı iddianameye alınmadı. Ancak internet siteleri ile ilgili itiraflarının bir kısmımedyada yer alınca Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek duruma tepki gösterdi. Babasının sorumlu olarak üstlerini göstermediğini savunan ve yazılanlara karşı çıkan Çiçek, açtığı internet sitesinde babasının ifadelerinin tamamını yayınladı. Ancak, toplam13sayfadanoluşan ifadetutanağı, eski itirafları doğruladığı gibi iddianamede dahi olmayan yeni açıklamaların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

SİLSİLE YOLUYLA GENELKURMAY’A

Çiçek ifadesinde, sorumlu olarak üstlerini gösterdi. Haberlerin içerik denetiminin bizzat sıralı amirler tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Çiçek, sitelerle ilgili emir komuta sistemiyle komutanlara bilgi arz edildiğini kaydetti. Sitede yer alacak bir haberle ilgili tereddüt durumunda sivilmemur, proje subayı şube müdürü, bilgi destek daire başkanı, 2. başkan hatta Genelkurmay Başkanı’na kadar silsile yoluyla haber içeriklerinin aktarıldığını anlattı. Çiçek, komutanlarının adını ‘hatırlamıyorum’ diyerek vermek istemedi ama “2004-2007 arasında görev yapanlar kurumdan istenebilir” diyerek adres gösterdi. Sitelerin sorumlularının kimler olduğu şeklindeki bir soruya da “Bu konuda üstlerimizin bilgi sahibi olmaması hayatın olağan akışına aykırı” karşılığını verdi.

AST OLARAK YETKİM YOK

Çiçek, sanıklar arasında bulunan Korgeneral Mehmet Eröz’ün ‘sitelerin içerikleri ile ilgili bilmediği olumsuzluklar’olduğu şeklindeki ifadeye de şöyle itiraz etti: “Sitelerin içerikleri ile ilgili üstlerimizin bilgisi vardır. Günlük rapor edilir. Eğer Mehmet Eröz ifadesinde kendi bilmediği olumsuzluklar olarak beyanda bulunmuş ise niçin bu olumsuzluğu tespit edip düzeltilmesi konusunda talimat vermemiştir.” Ast olarak site içerikleri ile ilgili yetkili olmadıklarını söyleyerek üstlerini işaret eden Çiçek, “Benim bu konuda suçum neyse sıralı amirlerimin de suçu odur” dedi.

Komutanlar imha etti

İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın ortaya çıkması sonrasında yapılan delil karatma ve evrakları yok etme işlemlerini doğrulayarak, “Bu işlemler yapıldığında ben geçici görevle ayrılmıştım. Komutanların kendi inisi-yatiflerinde böyle bir karar aldıklarını değerlendiriyorum. Bu bilgilerin silinmemesi yönündeki beyanlara ben de katılıyorum. Hiçbir suçunsuru olmamasına rağmen bu konuda şüphe yaratılmıştır” şeklinde konuştu.

Neden çekinildiğini ÇUBUKLU AÇIKLASIN

Dursun Çiçek, sitelerin 1999’dan itibaren devlet çapında alınan kararlar doğrultusunda açılıp işletildiğini ileri sürdü. Çiçek’e, hakkında yakalama kararı çıkartılan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ‘bir şeylerden çekinildiği için sitelerin kapatılmış olabileceği’ şeklindeki ifadesi hatırlatıldı. Bunun üzerine Çiçek, “Hıfzı Çubuklu daha yetkili bir makamdadır. Neden çekinildiğini benden daha iyi bilir, bunu açıklaması gerekir” dedi.

bugün





 

Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,898 µs