En Sıcak Konular

Libya'da isyancılar birbirine düştü

31 Temmuz 2011 22:28 tsi
Libya'da altı aydır Muammer Kaddafi rejimine direnen isyancılar, şimdi de kendi aralarında çatışmaya başladı.

İsyancıların kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'nin Enformasyon Bakanı Mahmut Şamam, beş saatlik çatışmanın ardından, başka bir isyancı grubun kontrolündeki bir askeri üssü ele geçirdiklerini açıkladı. Sabaha karşı başlayan çatışma sonunda 4 isyancının öldüğü, 6'sının yaralandığı bildirildi.

Çatışmalar, muhaliflerin askeri komutanı Abdül Fettah Yunus'ın geçtiğimiz perşembe günü esrarengiz bir biçimde öldürülmesinin ardından geldi. Yunus'un öldürülmesi ve bugünkü çatışmalar, Kaddafi rejimine karşı ayaklanan direnişçiler arasındaki ayrılığı da gözler önüne serdi. Yunus, direnişçilerin tarafına geçmeden önce Kaddafi yönetiminin içişleri bakanıydı.

Öte yandan, Libya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Halid Kaim, “Başbakan ve diğer bakanlarla geçen haftalarda temas kurmaya çalışanların da olduğunu” belirterek, Yunus'la Libya yönetimi arasında son günlerde temas olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Kaim, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Mahmud Cibril (Libyalı muhaliflerin iki numaralı ismi), Ali El İsavi (dış ilişkiler sorumlusu), Ali Sallabi (din adamı) ve diğerleriyle temaslar var” dedi.

YUNUS'UN ÖLÜM NEDENİ HALA NET DEĞİL

Ulusal Geçiş Konseyi'nin Başkanı Mustafa Abdül Celil ise isyancılara ihanet etiği için infaz edildiği öne sürülen Yunus'un hakkındaki suçlamalar sebebiyle tutuklandığını ve güvenli bir yere götürülürken öldürüldüğünü söyledi.

Celil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunus'un ihanet ettiği için öldürüldüğü yolundaki haberleri yalanlarken, olayla ilgili soruşturmanın hala tamamlanmadığını ancak öldüren kişilerin belirlendiğini bildirdi.

Yunus'un cesedi perşembe günü, isyancıların fiili başkenti Bingazi'nin dış kesiminde, yakın yardımcısı iki albayın cesediyle birlikte bulunmuştu. Görgü tanıkları, Yunus'un kendisini ihanet şüphesiyle gözaltına alan muhalifler tarafından öldürüldüğünü söylemişlerdi.

hürriyet



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs